Novosti

U Splitu održan sastanak načelnika stožera CZ priobalnih županija

Na inicijativu načelnika Stožera civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije gospodina Damira Gabrića, danas je u Splitu održan radni sastanak sa načelnicima stožera civilne zaštite Zadarske, Šime Vickova, Šibensko kninske, Darka Dukića i Dubrovačko neretvanske županije, Joška Cebala.

Glavna tema sastanka bila je trenutna epidemiološka situacija u Dalmaciji tijekom turističke sezone, te ujednačavanje postupaka i mjera koje su u nadležnosti županijskih stožera civilne zaštite. Na sastanku je dogovoreno da će županijski stožeri spomenutih županija nakon donošenja novih mjera od strane Nacionalnog stožera RH, a koje će se odnositi na ove priobalne županije, zajednički koordinirati provedbu istih.

- Veseli me da su se kolege odazvale današnjem sastanku na kojem smo razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji po pitanju koronavirusa. Gotovo u svakoj od ovih županija čiji su predstavnici bili danas na sastanku imamo sličnu situaciju i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo odlučili zajednički sagledati što napraviti a sve sa ciljem smanjenja broja novooboljelih osoba, odnosno sprečavanja njihova povećanja. Osim problema vezanih za covid situaciju, razgovarali smo i o ostalim aspektima sigurnosti tijekom turističke sezone na području naših županiji - kazao je domaćin današnjeg sastanka, načelnik Stožera CZ SDŽ, Damir Gabrić.

Ravnopravnost spolova