Veleposlanik Indije posjetio Županiju

Danas je u dvorani Splitsko-dalmatinske županije, župan Blaženko Boban upriličio primanje za Sandeepa Kumara, veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj.

 

Župan je naglasio kako se možda čini da, zbog udaljenosti dviju zemalja nema mogućnosti za suradnju, ali kako se nada da će današnji susret pokrenuti i razmjenu iskustava i intenzivirati.

„ Možemo ponuditi niz segmenata suradnje, od one turističke i gospodarske, ali isto tako suradnje na planu filmske industrije, koja je kako znamo u Indiji u velikom porastu. Stoga, možemo ponuditi naše lokacije i krajolike, koje su već poznate u svjetskoj filmskoj industriji, a što bi bila odlična promocija naše županije u Indiji“, kazao je župan.

 

Veleposlanik Kumara naglasio kako bi snimanje filmova svakako povećao zainteresiranost indijskih turista za Hrvatsku i Županiju. „Porast indijskih turista na ovom području je godišnje 100%. Također, napravili smo i proslijedili brošure o vašoj zemlji, te na taj način upoznali sve zainteresirane o mogućnostima suradnje“, kazao je veleposlanik. Ponudio je mogućnost besplatnog usavršavanja na području liderstva u Indiji.

 

Dobrodošlicu veleposlaniku zaželio je, u svoje osobno ime i u ime vijećnika Županijske skupštine, Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine.

 

Veleposlanik je najavio skori dolazak indijske ministrice gospodarstva i industrije u Hrvatsku, čime se otvaraju i nove mogućnosti suradnje kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, koja je, kako je naglasio nekoliko puta, vrlo važna.