Novosti

Župan Boban obišao najveće gradilište u Splitu

Župan Blaženko Boban je danas s pročelnikom UO za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu Tomislavom Đonlićem, obišao najveće gradilište u Splitu.

-Županijska Turističko-ugostiteljska škola zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi EU projekt vrijedan 180 milijuna kuna, od čega 110 milijuna kuna za građevinske radove a 79 milijuna za „soft“ projekt: edukaciju, opremanje i sl. Rok za dovršetak radova je kraj 2023. godine i ako građevinari nastave ovom dinamikom raditi, siguran sam da će sve na vrijeme biti dovršeno. Koristim prigodu zahvaliti se i pohvaliti ravnatelja TUŠ, gosp. Ivu Bilića koji s toliko entuzijazma i predanosti radi na ovom projektu, zajedno sa suradnicama i suradnicima. Veliki je ovo kompleks s hotelom, restoranima, kafićima koji će služiti učenicima i odraslima iz Splita i okolice, cijele županije i šireg prostora Dalmacije - kazao je župan, te dodao:  -Nije ovo jedini projekt kojega Županija provodi na području grada Splita. Izdvojio bih drugi veliki projekt, izgradnju  drugog Regionalnog centra kompetencija u Obrtnoj i tehničkoj školi, gdje su radovi vrijedni 75 milijuna kuna, 40 milijuna kuna građevinski radovi a 35 milijuna ostaje za soft dio, opremu i obuku kadrova. Ponavljam apel prema Gradu Splitu da nam čim prije daju suglasnost na projekt kako bismo mogli ishoditi građevinsku dozvolu i što prije krenuti s radovima te tako ispoštovati zadane rokove.

Ne ću zaboraviti još jedan vrijedan županijski projekt na području Splita 3, zgradu za IT Centar Županije, projekt vrijedan 12 milijuna kuna. U rano proljeće 2023 bi mogao postati prostor u kojima će se okupljati budući IT stručnjaci i poduzetnici - kazao je žuapan Boban.. Na područjugrada Splita županija i Vlada RH provode još nioz vrijednih projekata od kojih valja izdvojiti: Zapadna rampu ulaza u Grad Split, skori početak radova na ulazu u Stobreč i druge radove koje će doći otvoriti ili obići i sam ministar prometa i pomorstva Oleg Butković.

Ivo Bilić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole je u izjavi za novinare kazao da će cijeli ovaj kompleks sadržavati hotel s 4 zvjezdice sa17 soba, dva restorana, kafić i druge potrebne sadržaje na najvišoj razini. Nadograđuje se i zgrada škole koja će imati dostatne kapacitete ne samo obrazovanje i odgoj učenika, nego i za cjeloživotno učenje i prekvalifikacije odraslih koji bi htjeli steći kompetencije za rad u ugostiteljstvu, kuharstvu, slastičarstvu i turizmu općenito. Ovaj Regionalni Centar će služiti za obuku učenica i učenika iz  svih 11 srednjih škola koje školuju kadrove za ugostiteljstvo i turizam. Samo na ovakav način možemo odgovoriti na potrebe sve zahtjevnijih turista – zadovoljan projektom i dinamikom izgradnje, kazao je ravnatelj Bilić.

Documents to download

Ravnopravnost spolova