I na Visu građanima predstavljeni županijski programi i projekti

Nakon otoka Hvara, župan Boban sa svojim suradnicima posjetio je i otok Vis gdje ga je među prvima dočekao i gradonačelnik Visa Ivo Radica: „Ovom prilikom želim čestitati svima na 25 godina Splitsko-dalmatinske županije te pohvaliti ovu hvalevrijednu akciju. Politika se treba spustiti među narod jer jedino će tako nam sutra biti bolje a posebno pažnju posvetiti otocima i dalmatinskoj zagori.” - istaknuo je gradonačelnik Visa.  
Tonči Božanić (županijski vijećnik) koji je inače s otoka Visa istaknuo je kako ova prezentacija županijskih programa i poticaja naišla na veliki interes mještana te ga veseli što je župan stigao na Vis kako bi u neposrednom kontaktu odgovarao na upite: „Žitelje Visa najviše su interesirali poticaji iz područja OPG-ova i ribarstva te velik broj upita bio je vezan za ruralni razvoj. Ljude je jako iznenadilo i razveselilo što sve informacije mogu dobiti na jednom mjestu”.
Kao zanimljivost s ovog druženja navodimo mladog radnika Marka Poduju koji radi kao instalater na otoku Visu te navodi kako je pronašao više poticaja na koje se može prijaviti: „Ovo je super stvar, mi na otoku uvijek smo slabije informirani te smatram da je ovaj potez bio pun pogodak, pronašao sam više programa i poticaja koje mogu iskoristiti i svakako ću se prijaviti.” - rekao je Marko Poduje. 
Zanimljiv je bio i interes vlasnika vinoteke Wiliam Dušak koji 7 mjeseci u godini provede na otoku Visu, a njegova kćer vodi trgovinu nautičkom opremom: „Nažalost, moje prebivalište je u Zagrebu, no moja kćer živi ovdje cijelu godinu i radi te će svakako se prijaviti na program koji se odnosi na mlade žene poduzetnice. Već sam pročitao o programima i poticajima na stranicama županije.Svaka mjera i poticaj doprinose daljnjem razvoju otoka Visa.” - istaknuo je gospodin Dušak.
Turneja se nastavlja idući vikend kada će župan Blaženko Boban posjetiti Imotski i Vrgorac (subota 6.10.) te Omiš i Supetar (nedjelja, 7.10.) u vremenu od 9 do 12 sati.