Na splitskom FESB-u otvorena konferencija "DUMP days"

DUMP Days, konferencija za sve IT entuzijaste započela  je 11. svibnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Konferenciju koja okuplja zainteresirane studente i renomirane stručnjake iz područja dizajna, programiranja, marketinga i poduzetništva ,organizira DUMP udruga studenata FESB-a u suradnji sa splitskom tvrtkom Profico.

Otvorenju su nazočili prof.dr.sc. Sven Gotovac, dekan FESB-a,  prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatisnke županije i Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika Grada Splita za razvoj grada i EU fondove.
Ova konferencija može se mjeriti s velikim svjetskim konferencijama, a to potvrđuje kvalitetu studenata FESB-a koji ulažu veliki trud u organizaciju. Želim im zahvaliti, kao i tvrtkama koje podupiru njihova rad – kazao je dekan Gotovac napominjući kako je važnost konferencije prepoznala i šira društvena zajednica od Sveučilišta, Grada do Županije.

Župan Boban je u pozdravnoj riječi, između ostalog kazao: - Splitsko-dalmatinska županija financijski pomaže ovu reprezentativnu IT konferenciju a koliko nam je važno njezino održavanje ovdje na splitskom FESB-u pokazujemo i našim nastupom na konferenciji sa štandom gdje promoviramo županijski projekt ICT županija. Kroz taj projekt već smo poduzeli niz aktivnosti koje će biti na korist studentima IT zanimanja,ali i svim ostalim IT poduzetnicima i IT tvrtkama. Tu mislim na otvaranje Studentskog ko-vorkinga i Softver developer trening centra ovdje na FESB-u
te na uređenje zgrade bivšeg Varteksa – kao Županijskog IZ centra u svrhu IT inkubatora i Open Ko-vorkinga za cijelu lokalnu IT zajednicu, koja će biti otvorena slijedeće godine.
U tim aktivnostima nam je važno sudjelovanje i udruge DUMP  koje ovom  prilikom pohvaljujem za sudjelovanje u radu naše Škole programiranja u okviru EDIT centra, gdje smo i pomoću DAMP-ovaca educirali 35 profesora informatike, a koji sada uče programiranju 480 djece u 17 škola širem županije.

Tijekom dvodnevne  konferencije će se kroz 16 predavanja i dvije panel rasprave predstaviti trendovi i problematike iz IT svijeta s temama o tome kako dobiti željeni posao, kako (ne) izraditi rasistički AI i kako AMPutirati mobilni web. Brojne regionalne tvrtke će na svojem izložbenom prostoru predstaviti vlastitu radnu atmosferu, tehnologije i procese koje koriste te tako prenijeti dio svoje kulture svim posjetiteljima.