Potpisan Sporazum o izgradnji nove zgrade policijske postaje u Imotskom

Jučer (četvrtak) je gradskoj vijećnici Grada Imotskog održana svečanost potpisivanja okvirnog sporazuma vezano uz izgradnju nove zgrade Postaje granične policije Imotski, a kojeg su uz ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića, potpisali  Caroline Elisabeth Mamić ako direktorica tvrtke Titan Construct te Zvonko Pilipović kao direktor tvrtke Centrogradnja d.o.o.

Ukupna vrijednost radova koji će se izvoditi temeljem ovog Okvirnog sporazuma je 27.944.760,50 kn, odnosno 34.930.950,62 kn s PDV-om, a sporazumom se utvrđuju svi konkretni uvjeti za sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi za izgradnju nove zgrade koji će se sklopiti u razdoblju od 3 godine. 

U svom obraćanju ministar Božinović je između ostalog naglasio kako je za učinkovito i profesionalno funkcioniranje hrvatske policije potrebna ravnomjerna, jednaka i optimalna kvaliteta uvjeta u svim segmentima rada, kao i u svim krajevima Lijepe naše. -Moja prioritetna zadaća, kao ministra unutarnjih poslova, jest biti usmjeren na ono što je važno za hrvatsku policiju i osigurati joj kvalitetnu opremu, te suvremeno i moderno opremljene radne prostore i uvjete rada, kako bi ona svom poslu očuvanja javnog reda, mira i sigurnosti bila što posvećenija i u njemu maksimalno djelotvorna - istaknuo je ministar Božinović. Ministar je naveo kako je cilj Ministarstva unutarnjih poslova poboljšati kvalitetu rada u svim policijskim postajama u Republici Hrvatskoj, a nema sumnje da to ide i na korist stanovništva svake pojedine sredine.

Župan Blaženko Boban naglasio je niz aktivnosti koje Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kada je u pitanju obnova ili izgradnja novih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije. - Posebno me veseli sinergija MUP-a s lokalnom i regionalnom zajednicom - rekao je župan te dodao: - Nadam se da će ovaj primjer slijediti i drugi ministri Vlade RH jer su sinovi Imotske krajine zadužili sve nas tijekom Domovinskog rata. Kako su nas čuvali u ta teška vremena siguran sam da će i u miru profesionalno čuvati granice Lijepe naše. Imotski je važan i zbog svoga položaja na križanju putova od, za nas strateški važnog herceg-bosanskog zaleđa do autoceste i priobalja, a u zadnje vrijeme i kao privlačna turistička destinacija.

Gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić rekao je kako ovo nije samo dio projekata koji su davno započeti i trebali biti završeni, nego da je ovo dio jedne pozitivne priče i niza drugih projekata koji se trenutno provode u Gradu Imotskom, temeljem suradnje s Vladom i ministarstvima. - S obzirom da smo vrlo brzo proveli jedan takav projekt, zahvalio bih ministru i njegovu timu s kojim sam jako dobro surađivao, ali i našoj županiji. Naravno da je Imotski zaslužio i puno više od toga, a ja vjerujem u ovu Vladu i predsjednika Vlade te se nadam da će nam iduća godina biti jako plodonosna - zaključio je gradonačelnik.

Svečanosti potpisivanja Okvirnog sporazuma, uz ministra Božinovića i župana Bobana, su nazočili i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, mr.sc. Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić i načelnik PGP Imotskog Tihomir Nenadić.