21. travnja 2021.

Rasti uz GrowIT: Uz natječaj Splitsko-dalmatinske županije razvij svoj IT projekt

ICT županija pokreće GrowIT – natječaj za financiranje razvoja projekata IT startupa, kao novu mjeru u nizu mjera za razvoj dalmatinskog IT startup ekosustava.

Intenzivnija priča na izgradnji dalmatinskog startup ekosustava je započela izvrsnim rezultatima IT startup akademije – StartIT, kao i pokretanjem portala Digitalna Dalmacija koji predstavlja i okuplja IT startup scenu mladih poduzetnika sa željom da promijene gospodarsku krvnu sliku naše županije.

ICT Županija svojim projektima uspješno podupire poduzetnike u IT sektoru. Na novu je razinu dovela start up scenu u Dalmaciji zahvaljujući portalu Digitalna Dalmacija i Start up Akademiji. No, ona ni tu ne staje. Daljnje poticaje i rast poduzetnika u IT-u omogućava nadopunom StartIT-a, točnije natječajem GrowIT.

GrowIT korisnicima mjera ukupno daje 970.000 kuna. Riječ je, naime, o dvije vrste mjera namijenjenih poduzetnicima koji će svojim stvaranjem i uslugama doprinijeti gospodarskom razvoju Splitsko-dalmatinske županije.

Prva se mjera odnosi na sufinanciranje pripreme i provedbe razvojnih IT projekata u inicijalnoj fazi razvoja. Cilj ove mjere stoga je potaknuti nove IT poslovne projekte i pružiti pomoć pokretačima projekata utemeljenih na stvarnim potrebama tržišta. Pomoću ove mjere poticat će se izrada prototipa i cjelovitog tržišnog koncepta inovativnih IT proizvoda. Na natječaj se tako može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda sa sjedištem u Županiji te registriran u posljednja 24 mjeseca. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge registriran u posljednja 24 mjeseca sa sjedištem na području Republike Hrvatske. Preduvjet je da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

Druga se mjera pak odnosi na sufinanciranje daljnjeg rasta i razvoja IT projekata. Temeljni cilj ove mjere jest razvoj naprednih funkcija postojećih IT proizvoda i poticanje poduzetnika na rast i razvoj vlastitih IT poduzeća ili obrta te plasman proizvoda i usluga na tržište. Na natječaj se može prijaviti poslovni subjekt koji je u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge sa sjedištem u Županiji, a registriran najmanje 24 mjeseca i najviše 60 mjeseci do dana podnošenja prijave. Također, može se prijaviti i poslovni subjekt koji ima sjedište na području Republike Hrvatske uz preduvjet da isti najkasnije do dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratne potpore promjeni sjedište poslovnog subjekta i registrira ga u Županiji.

GrowIT natječaj bit će otvoren 10 dana počevši od dana objave na mrežnoj stranici Županije www.dalmacija.hr u rubrici Natječaji. U finalni odabir prve mjere ulazi 15 prijavljenih s najvećim brojem bodova, a po okončanju će osam najboljih biti i nagrađeno. Najbolji od najboljih dobit će 70 000 kuna potpore, a ostalih sedam po 50 000 kuna. Što se tiče druge mjere, proći će 6 prijavljenih, a nagrađeno će biti troje najboljih. Najveća nagrada iznosi 250 000 kuna,zatim 150 000 kuna i 100 000 kuna.

Uz GrowIT vaše ideje konačno mogu izrasti u kvalitetne projekte stoga ne oklijevajte i prijavite se na natječaj!