U arheološkom muzeju u Zagrebu župan Boban otvorio izložbu "Ceste koje Carstvo znače II. - Rimskim cestama Srednje Dalmacije"

Izložbu "Ceste koje Carstvo znače II. - Rimskim cestama Srednje Dalmacije" otvorio je u petak u zagrebačkome Arheološkom muzeju župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Naglasio je kako je cilj izložbe objediniti priču o rimskim cestama na području Splitsko-dalmatinske županije te ih predstaviti kao dio antičkog prometnog sustava rimske provincije Dalmacije.

 Priča počinje u Saloni i nastavlja se, kako je rekao, kroz sve inventarizirane arheološke lokalitete.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella najavio je kako će izložba biti prezentirana kao rezultat sinergijskog projekta kulturnog i turističkog sektora na tragu promoviranja arheološko-povijesne baštine.

Tematska izložba Lina Ursića, Ivana Šute, Mare Radan i Miroslava Gogala postavljena je u Arheološkom muzeju i može se razgledati  do 20. svibnja.

 Izložba je postavljena na prvom katu Arheološkog muzeja gdje su u tri sobe  predstavljene tri tematske jedinice - Pretpovijesne komunikacije, Rimske ceste na području Srednje Dalmacije te Rimske ceste – turizam i valorizacija kulturne baštine.

Otvaranju izložbe je nazočila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik iz Ministarstva turizma, Tonči Glavina.

Posebno oduševljenje posjetitelja ove izložbe izazvao je dolazak, u Dalmaciji uvijek dragog gosta, Ćire Blaževića.