Župan Boban izaslanik predsjednika Vlade RH na otvorenju Tjedna Izraelskog filma u Splitu

Dani izraelskog filma svečano su otvoreni u splitskom kinu “Karaman“ s projekcijom komedije “Kretanje pod ručnom“. Manifestaciju su otvorili veleposlanica Države Izrael Zina Kalay Kleitman, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban, uz uzvanike među kojima su bili glavni urednik “Slobodne“ Jadran Kapor i direktor Miroslav Ivić, ravnatelj KBC-a Firule dr. Ivo Jurić i brojni drugi uglednici iz grada Splita i Županije.

Splitsko–dalmatinski župan Boban nastupio je kao izaslanik predsjednika vlade RH Andreja Plenkovića, je kazao:
- Jedna stara mudrost kaže otprilike ovako: uspješan će biti onaj tko zna učiti od boljih, a sretan onaj koji svoje dobro zna dijeliti s drugim. S tom mudrosti smo krenuli u suradnju s veleposlanstvom Izraela u tri segmenta, uključujući ovaj kinematografski. Nadam se da ćemo dogodine ići na tjedan izraelskog filma, a ja se obvezujem da ćemo pokušati hrvatsku kinematografiju prikazati u Izraelu da i oni vide da ćemo biti sretni ako budemo znali dijeliti dobro s drugima.

Veleposlanica Zina Kalay Kleitman je u pozdravnoj riječi kazala:

- Preko ovih filmova ćete moći vidjeti pravi život, stvarne situacije, prave ljude, prave obitelji s kojima ćete se moći identificirati, ne samo ono kako je opisano ili interpretiramo u medijima. Počinjemo s komedijom da vas ubacimo u raspoloženje jer nemamo samo drame i tragedije – kazala je veleposlanica Kleitman i pozvala publiku u fantastično povijesno kino “Karaman“.