Župan Boban primio vodstvo šahovskog kluba Solin – Cemex

Danas je župan Boban u svom uredu primio Radu Protića, predsjednika ŠK Solin – Cemex, članove uprave Jozu Baraća i Ratu Petrova, te igrača Dražena Čvorovića, koji su osvojili prvo mjesto u finalu Kupa Hrvatske.

-Naš klub bogate tradicije je osvojio prvo mjesto na, zasigurno najuzbudljivijem natjecanju na kojemu smo dosad sudjelovali, Kup Hrvatske. U finalu su bile 4 ekipe s po osam bodova, a u zanimljivoj završnici, osvojili smo prvo mjesto, te smo sa 17 osvojenih titula postali nedostižni svim drugim klubovima. Nažalost, o amaterskim športovima u našem društvu nema sustavne brige. S minimalnim ulaganjima grada Solina i Županije, osigurali bismo bolje uvjete i trajan opstanak Kluba. Čak smo razmišljali o propuštanju sudjelovanja na Kupu zbog velikih troškova tijekom godine za prvenstvo- kazao je Jozo Barać, član uprave Kluba.

-Poznate su mi sve aktivnosti kluba kojega, kao što znate, pratim i podržavam godinama. Mnogi su vaši članovi svojim godinama dokaz da i nešto stariji ljudi mogu dati puni doprinos u uspjesima, kao i u svakom drugom poslu – kazao je župan, složivši se s vodstvom kluba vezano za medijsko praćenje tzv. „malih“ športova. Nije tu šah iznimka, nego potvrda pravila jer je isti odnos medija i prema kuglanju, streljaštvu, atletici, plivanju itd. Zahvaljujem vam na promociji grada Solina i naše Županije, kao i svima koji su tijekom povijesti ovog slavnog kluba dali osobni dopronos radu kluba. Župan je podsjetio da grad Solin može biti i jest ponosan na svoja 4 prvaka Hrvatske u džudu, 5 prvaka u boksu, pa streljaštvu, što je na neki način brend grada Solina.

-Čestitam i na ovoj zadnjoj tituli, i na svim vašim uspjesima. Mi u Županiji imamo više od tisuću amaterskih klubova te je, s ovako skromnim Proračunom, jednostavno nemoguće financirati natjecanja seniorskih timova. Pomažemo koliko možemo mlađe uzraste, organizaciju turnira i manje zahvate na infrastrukturi. Rado ćemo i vama pomoći u okolnostima i uvjetima kakvi jesu – zaključio je ovaj ugodni razgovor, župan Boban.