Župan Boban primio zimske olimpijce iz Splita

Župan Boban je uriječima dobrodošlice našim zimskim olimpijcima kazao : "Da mi je netko 19. lipnja, kada sam postao župan, govorio da će doći dan u kojem će ispraćati zimske olimpijce iz Splita rekao bi da nešto s tom osobom nije u redu, no u Dalmaciji i Splitu je sve moguće".

Sportašima je čestitao na zastupanju Hrvatske na olimpijskim igrama u Pjong čangu te naglasio da je  reprezentativka u sanjkanju Daria  Obratov već ušla u povijest sporta s obzirom da je prva žena iz Splita na zimskim olimpijskim igrama, ali i prva sanjkašica  iz Hrvatske koja nastupa na igrama.

"Ivan Šola i njegova ekipa imaju već toliko iskustva, prepoznatljivi su u svijetu. Hvala vam svima jer za Blaženka ili bilo kojeg drugog političara malo tko zna van ovog područja, ali za vas sportaše znaju gotovo svi na svijetu. Kad se vratite opet ćemo imati prijem jer ste vi za mene i našu županiju već zlatni na zimskim olimpijskim igrama", kazao je župan Boban.

Prva hrvatska sanjkašica koja je ispunila normu za nastup na zimskim olimpijskim igrama Daria Obratov je otkrila kako je njen put do Igara, na kojem je bilo dosta razočaranja, ali i uspjeha, dug 12 godina te joj je čak dva puta izmakla sreća da ode na zimske olimpijske igre. Ovaj put se potpuno koncentrirala i željela to napokon i ostvariti što se na kraju i dogodilo. Pripremala se u Njemačkoj intezivno zadnjih osam godina i napokon je rad urodio plodom.

"Sretna sam i zadovoljna, ali kao i svaki sportaš želim više i bolje. Ovo je kao da sam već osvojila medalju, međutim, ja tamo želim dati sve od sebe, želim imati četiri čiste vožnje i onda vjerujem da se možemo ugurati u Top 20 što bi bio vrhunski rezultat. Najveća konkurencija je Njemačka. Oni će sigurno osvojiti barem dvije medalje u ženskoj konkurenciji. Tu su jake i predstavnice iz Latvije, Italije, Kanade, Amerike. Ima ukupno osam velikih nacija koje pretendiraju na medalje. Tako da je velika gužva", kazala je Obratov.

Direktor i izbornik bob reprezentacije Hrvatske i glavni tajnik Hrvatskog sanjkaškog saveza Ivan Šola tvrdi da će nadzirati cijelu situaciju i dati sve od sebe da naš tim napravi što bolji rezultat. Istaknuo je i da je sam odlazak na olimpijske igre u bobu veliki rezultat s obzirom da su imali jako teške kvalifikacije.

"Ta borba traje pune četiri godine tako da morate i godinu prije ostvariti nekakav rezultat da bi ušli u kvalifikacije. Mi smo među kvalitetnih 80 pilota i 60 posada izborili 26 mjesto. Bili bi zadovoljni kad bi ostali 26. Iza sebe smo ostavili Italiju u dvosjedu i to nam godi s obzirom da se radi o nacijama koje imaju dvije staze te olimpijsku medalju", rekao je Šola. Upitan je kazao da su finali cilj, ali ne želi posadi postavljati imperativ jer imaju izmjene, a imali su i ozljede u timu.

Na primanju kod župana bila su još i  dva reprezentativca u bobu četvorosjedu Đulijano Koludra i Antonio Zelić, te Vladimir Dugandžić kao dobri duh našeg olimpijskog tima koji je obećao za vrijeme ZOI izvješćivati župana o rasporedu natjecanja naših reprezentativaca. Sa županom Bobanom olimpijce su dočekali zamjenik župana Luka Brčić i pročelnik županova kabineta Davor Pavić.