Županija podupire e-sport, natjecanje Battle4Split, dodajući im humanitarni karakter

Drugo po redu regionalno e-sport natjecanje Battle4Split održat će se od 18. do 27. svibnja u Splitu i okupit će više od 2000 gamera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama Counter-Strike: Global Offensive i Legaue of Legends održat će se 18.-20. svibnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a period 26.-27. svibnja je rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa FIFA 18 u trg. centru Mall of Split.

Najavljujući natjecanje, župan Boban je na današnjoj konferenciji za novinare kazao: - Ovogodišnje Battle4Split natjecanje spaja e-sport i humanitarni duh. Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji (ICT županiji) koja je prepoznala e-sport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju istog u lokalnoj zajednici, u sklopu manifestacije će se održati i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split, 27. svibnja, lokalne tvrtke će se boriti s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacije će biti donirana Dječjem domu Maestral u svrhu kupovine kombi vozila za prijevoz djece do škole.

Nakon župana, novinarima su se obratili i Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija, prof. dr. sc. Vlada Papić, prodekan FESB-a, Antea Čule, voditeljica marketinga Mall of Split i Matea Bešlić, glavna organizatorica Battle4Split natjecanja (Klub mladih Split). Matea je u ime Kluba Mladih Split zahvalila županu Bobanu za razumijevanje i potporu te je istaknula: - "Kada sam se obratila na županijski mail nisam očekivala tako brz odgovor i poziv na konkretnu suradnju. Županija se pokazala kao institucija koja prati trendove, kao istinski "digitalna" Županija.

Osim natjecateljskog dijela turnira, za sve posjetitelje će biti organiziran besplatni zabavni sadržaj u sklopu Party zone zahvaljujući potpori Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR uređajima, hranom, pićem i nagradama će cjelodnevno biti dostupan svim posjetiteljima.