Županova potpora "Ultri"

Tijekom trajanja Festivala, tih sedam dana što se tiče potrošnje je više od pola milijarde kuna, efekt na BDP je veći od 280 milijuna kuna, uplate kroz porez i druga davanja su oko 40 milijuna kuna. Izravan marketinški učinak je 25 milijuna eura - dio je brojki koje je iznio Staničić navodeći kako dovoljno govori i sama činjenica da ju je Vlada proglasila strateški važnom i to ne samo zbog utjecaja na turizam nego i na gospodarstvo. Direktor HTZ-a, naime, bio je na ovogodišnjem predstavljanju Ultra Europe Festivala održanom u hotelu Radisson Blu. Osim Staničića, o važnosti i novitetima Ultre govorili su organizator Joe Bašić, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, gradonačelnik Andro Krstulović Opara te direktori lokalnih turističkih zajednica Alijana Vukšić Joško Stella.

Da se s Ultrom dogodilo i buđenje turizma ustvrdio je i župan Blaženko Boban, kako je rekao, ponosan što se održava na našim prelijepim otocima.

"Iznimno sam zadovoljan što se festival ULTRA Europe potpuno udomaćio u našoj županiji. S festivalom se poklopilo i buđenje turizma kako u gradu Splitu, tako i u okolnim mjestima naše županije. Nadam se da se organizatori neće zaustaviti samo na Splitu, Braču, Hvaru i Visu, već da će otkriti ljepote naše Zagore i predivne prostore Cetinske i Imotske krajine, a u tome smo kao Županija itekako spremni pomoći“, poručio je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije koji je dodao da će i ove godine pomoći organizaciju kako financijski tako i organizacijski u vidu smještaja, liječničkih, interventnih i svih službi koje su neophodne za nesmetano i sigurno održavanje festivala.

Joe Bašić je poručio da žele postati najveći festival i da im je za to potrebno 180 tisuća posjetitelja. Vjeruje kako će to moći ponosno reći za pet godina.