248 poduzetnika početnika dobilo sredstva Splitsko-dalmatinske županije

Župan Blaženko Boban potpisao je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za 248 poduzetnika početnika iz 2 kategorije - poduzetnici početnici i žene poduzetnice. Ukupna vrijednost ugovora iz danas potpisane Odluke je nešto manje od 6 milijuna kuna, a sredstva su osigurana kroz rebalans proračuna, koji je izglasan na Županijskoj skupštini 6. prosinca. "Mi smo iznašli mogućnost biti potpora poduzetnicima. To nam je upaljen alarm i svjetlo da ćemo ovu mjeru i dalje maksimalno provoditi te ćemo i dalje biti potpora poduzetnicima i poduzetnicama za razvoj njihova poduzetništva", izjavio je župan Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvu, EU fondove i poljoprivredu Anđelko Katavić naveo je da su se na ovu mjeru mogli prijaviti poduzetnici početnici, koji su poslovanje pokrenuli u posljednje dvije godine. "Svaki poduzetnik mora imati najmanje jednu osobu na puno radno vrijeme, a isključeni su trgovina na malo i ugostiteljstvo, poput kafića", rekao je Katavić.

Hrvoje Mihovilović jedan je od korisnika ove mjere. Vlasnik je tvrtke koja razvija uređaje koji se koriste na brodovima te je u tijeku prijava patenta. "Ovo je bilo ugodno iznenađenje. Potpora znači puno, pogotovo u poslu pomorske elektronike gdje svaki uređaj košta pravo bogatstvo. Svaka sredstva koja dobijete puno znače dok se ne postigne komercijalni uspjeh", rekao je Mihovilović.  Antonija Sekelez je arhitektica, koja će dobivena sredstva uložiti u nabavku opreme potrebne za njezin rad. "Baš mi puno znače ova sredstva. Ovo mi je velika pomoć u poslu i baš mi je super došlo pred Božić, kao poklon za Svetu Lucu", rekla je Sekelez. Sredstva iz ovoga Programa dobila je i vlasnica knjigovodstvenoga ureda Ivana Bosančić. "Svaka potpora za početnike, mlade ljude je baš značajna. Sredstva ću iskoristiti za opremu za poslovanje poput tableta i laptopa, ali i ormara za registratore", rekla je Bosančić.