'PALINURO' UPLOVIO U SPLITSKU LUKUŽupan Sanader poželio im je dobrodošlicu u Split i  izrazio nadu da će tijekom svog sedmodnevnog boravka uživati na hrvatskoj obali, te da će sa sobom ponijeti lijepe uspomene i pozitivna iskustva.


- Iako nismo imali sreće s vjetrom, uploviti jedrenjakom na jadransku obalu bilo je iznimno iskustvo. Iako su naše obale udaljene svega 60-ak milja do sada smo bili jako 'udaljeni' i mislim da je došlo vrijeme da se još bolje povežemo i upoznamo - istaknuo je zapovjednik  'Palinura' Stefano Dell'Alba i pozvao građane Splita i sve koji to žele da  slobodno dođu i razgledaju njihove starinske i iznimno atraktivne ratne brodove.


 Inače, ovaj posjet zamišljen je prvenstveno  kao druženje članova talijanske i hrvatske ratne mornarice ali, dakako, i  kao prilika za izmjenu iskustava  o standardima i formativnim postupcima mornaričke flote.


 Kapetan Dell'Alba posebno se zahvalio splitskoj Ratnoj mornarici zbog iznimnog gostoprimstva i najavio uzvratni posjet dvaju hrvatskih dočasnika Italiji koji će zajedno sa talijanskim kolegama u subotu otploviti u Taranto.


 - Sigurno ćemo se opet vratiti u Split, jer ovdje se čovjeku oči prvo napune suzama od ljepote, a onda od tuge kad mora otići - rekao je na kraju susreta kapetan Dell'Alba.