Čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

S molitvom na usnama za naše pokojne branitelje, s tugom u srcima ali i s neizmjernim ponosom, sutra obilježavamo 23. godišnjicu VRO Oluja i oslobađanje grada Knina i velikog dijela dotad okupiranih područja Republike Hrvatske.

Ukupni hrvatski vojni gubici bili su 174 poginulih, 1.100 ranjenih (teže 572 i lakše 528) vojnika, 3 zarobljena, 15 nestalih, ukupno 1.314. Nepovratni gubici Srpske vojske Krajine bili su znatno veći od hrvatskih. 

Operacijom je vraćen u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.Oluja je, uz operaciju Bljesak bila ključna akcija koja je dovela do kraja oslobodličakog Domovinskog rata, te su stvoreni preduvjeti za potpisivanje mirovnog sporazuma u BiH. 

Neka nam sjećanje na dane ponosa i slave ojača vjeru i nadu u naše bolje sutra, neka nam hrabra i nesebična žrtva naših branitelja bude uvijek novi poticaj za izgradnju uspješnijeg i pravednijeg društva. S tim mislima i željama čestitamo vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.