Na Kili u Splitu položen kamen temeljac za novu zgradu s prostorijama Doma zdravlja, Ljekarni i gradskog kotara

Danas su u krugu POS-ovih zgrada – Split (objekt Kila 1) splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, direktor APN-a Slavko Čukelj i zamjenik gradonačelnika Splita, Nino Vela položili kamen temeljac za izgradnju prostora javne namjene: zdravstvena ustanova (Dom zdravlja SDŽ), ljekarna (Ljekarne SDŽ) i administrativne prostorije GK Mejaši.

Župan Boban je u izjavi za novinare kazao kako je Županija prepoznajući potrebe budućih stanara za javnim sadržajima, zajedno s gradom Splitom, potpisala s APN-om (Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama) povelju koja je položena u temelje nove zgrade.

-Županija je odlučila u ovoj zgradi smjestiti ispostavu dviju županijskih ustanova: Ljekarni (98 četvornih metara) i županijskog Doma zdravlja (oko 360 četvornih metara) s pripadajućim garažama. Grad Split će sufinancirati izgradnju prostora za gradski kotar Mejaše (150 metra četvornih). Objekti se kupuju od APN-a po cijeni nešto višoj od 1.150 eura po četvornom metru. Ukupna vrijednost radova je 4,55 milijuna kuna. Nadamo se izgradnji do jeseni 2019. godine – kazao je župan.

Predsjednik gradskog kotara Mejaši, Vice Mihanović je zahvalio Županiji i gradu Splitu na razumijevanju potreba stanovnika ovog dijela grada te je istaknuo da očekuje promjenu detaljnog urbanističkog plana garada Splita kako bi se moglo pristupiti izgradnji dječjeg vrtića, a planirana je i dogradnja zgrade Osnovne škole Mejaši, koja je već sada pretijesna za stalno rastući broj učenika ovog gradskog kvarta.

Novinarima su se obratili i zamjenik gradonačelnika grada Splita, Nino Vela, direktor APN-a, Slavko Čukelj i ravnatelji županijskih udtsanova: Ante Mihanović i Dragomir Petric.