Predstavljeni županijski programi i potpore u Solinu i Kaštelima

U sklopu obilježavanja jubilarnih 25 godina Splitsko-dalmatinske županije, Županija organizira skupove u 12 gradova kako bi građanima prezentirala sve svoje programe, poticaje i sredstva koja se mogu iskoristiti i koja se nude građanima od strane Županije

Prvi koji su imali prigodu informirati se o županijskim programima i poticajima bili su zainteresirani građani Grada Solina. Oni su jutros, pored starog mosta preko puta Javne ustanove u kulturi Zvonimir, već od devet sati mogli čuti o programima i poticanjima u prezentaciji SDŽ od samog župana Bobana, zamjenika župana Luke Brčića te pročelnika Katavića, Gabrića i Pavića, te od pročelnice Luetić i ostalih županijskih djelatnika. Predsjednik županijske Skupštine Petroslav Sapunar i nekoliko vijećnika županijske Skupštine su se također družili sa Solinjankama i Solinjanima.

Predsjednica podržala župana Bobana u svemu što radi za dobrobit građana

Nešto iza 11 sati prošetala Kaštel Starim, građani su joj se srdačno javljali, a gradonačelnik Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić uručili su joj cvijeće. Također, iz skupine razdraganih građana, jedan je postariji gospodin Predsjednici uručio ružu. Kolinda Grabar Kitarović mu se zahvalila, te popričala s njima, kao i s ostalim Kaštelanima koji su je došli pozdraviti. Predsjednica Republike je došla u sklopu proslave 25. godišnjice Splitsko-dalmatinske županije, koja se ovih dana obilježava izlaskom na trgove. Nije željela davati izjave za novinare, samo je podržala župana splitsko-dalmatinskog u svemu što radi za dobrobit građana.

- Shvatio sam da mjere koje imamo teško dopiru do građana. Zato smo htjeli organizirati da budemo u neposrednom kontaktu s građanima – kazao nam je župan Boban. Te istaknuo: – Došao sam s pročelnicima ovdje u Kaštel Stari, a prije toga smo biti u Solinu, kako bismo bili m u kontaktu sa svim građanima, kako bi čuli sve njihove probleme, ali i planove . Mi imamo poticaje za male gospodarstvenika, za OPG-ove, za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za đake, za studente. Županija mora biti proaktivna i biti u suradnji s građanima. Mi imamo transparentan proračun, ovom prilikom sam upoznao i ljude koji žele iskoristiti napuštene školske zgrade u ruralnim područjima, i u njima otvoriti Obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Mi imamo sredstva, i iskoristit ćemo ih na pravi način, za boljitak naših građana i cijelog društva – kazao je župan Boban.

Kaštelanke i Kaštelani su se rado informirali o županijskim programima poticaja i potpora, ali su bili pomalo iznenađeni, na koncu i oduševljeni posjetom predsjednice RH koja nije bila službeno najavljena. Predsjednica je nakon druženja s građanima, produžila u Divulje gdje je sa županom Bobanom, predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom obišla operativni Centar, nakon čega je otišla pogledati teniski meč parova Davis cupa u Zadru. Predsjednica  će sutra nazočiti svetoj misi povodom Trećeg nacionalnog Dana katoličkih hrvatskih obitelji u Solinu na Gospinu otoku.