Županija nastavila s predstavljanjem programa i poticaja u Imotskom i Vrgorcu

Kroz program obilježavanja  25 godina svog postojanja, danas je u Imotskom i Vrgorcu nastavljeno županijsko predstavljanje  programa i mjera za unapređenje gospodarstva i kvalitete života  građana Splitsko dalmatinske županije.

Zajedno sa svojim suradnicima župan je obišao štand Splitsko dalmatinske županije u Imotskom, još jednom ističući važnost informiranja građana o programima i mjerama koje im županija stavlja na raspolaganje.

U Imotskom je tradicija okupljanja građana upravo srijedom i stoga smo i odabrali ovaj dan za predstavljanje županijskih programa i poticaja, koje zajedno sa mnom predstavljaju i županijski pročelnici sa svojim suradnicima. Ovdje smo posebno istaknuli poticaje iz područja poljoprivrede, ruralnog turizma i energetske obnove kuća.

Raduje me posebno zanimanje mladih Imoćanki i Imoćana za županijski program potpore koji smo tek najavili za sljedeću godinu, a riječ je o potpori za izgradnju i obnovu obiteljskih kuća u Zagori, kazao je župan.

Uz gradonačelnika Ivana Budalića, županijski štand obišli su i građanima se stavili na raspolaganje gotovo svi načelnici okolnih općina s područja Imotske krajine.

Zadovoljan sam dolaskom ne samo župana već i pročelnika i djelatnika županije, koji na licu mjesta približavaju županijske poticaje i programe mojim sugrađanima. Siguran sam da će mnogi od njih pronaći projekt koji bi mogao zadovoljiti njihove planove posebno u razvoju OPG-ova, kazao je Budalić.

Umirovljeni hrvatski branitelj Marko Gudelj istaknuo je kako očekuje da će se među ponuđenim projektima i programima pronaći i brojni branitelji s područja Imotske krajine.

Na štandu koji je postavljen kod škole u Vrgorcu, predstavnici Županije  družili su se s građanima i poduzetnicima, te im prezentirali programe za poduzetnike, poljoprivrednike, đake, studente i umirovljenike.

Danas se družimo s građanima Vrgorca i prezentiramo programe, projekte i potpore građanima, obrtima, OPG-ovima koji se mogu dobiti od Županije, a sve u kontekstu 25 godina Splitsko dalmatinske županije. Mislim da i u ovim brošurama i u našim programima ima za svakoga ponešto, od poljoprivrednih potpora kojih ima 12-13, do gospodarskih potpora kojih ima petnaestak, svatko može pronaći za sebe ponešto, a fizičke osobe mogu pronaći nešto za sebe posebno u kontekstu energetske obnove i potpora u proširenju turističke ponude. Mislim da je to jedan integralni skup, odnosno paket mjera i programa, a na nama je da to što više približimo građanima kako bi se na terenu raširila svijest o tome što se može iskoristiti iz fondova Splitsko dalmatinske županije, kazao je zamjenik župana Ante Šošić.