Župan Boban otvorio  peti međunarodni Sajam turizma i gastronomije – Adriatic Gastro show

Danas je u splitskoj Spaladium Areni župan Blaženko Boban otvorio peti međunarodni festival turizma i gastronomije Adriatic Gastro Show .

Osim proizvoda i usluga koje predstavlja više od 670 izlagača svi će posjetitelji do subote moći uživati i u bogatom popratnom programu. Kapacitet Arene nije bio dostatan za sve one koji su se htjeli predstaviti na ovogodišnjem sajmu, pa će šezdesetak izlagača morati pričekati iduću godinu kako bi mogli sudjelovati i prezentirati se posjetiteljima. Naglasak je ove godine stavljen na kvalitetu, a u fokusu je razvoj ruralnog turizma. Adriatic Gastro Show otvorio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

-Turizam na našem području počiva na tri važna stupa. Prvi je sunce i more što nam je dragi Bog dao, drugi je povijesna i kulturna baština što su nam je ostavili naši preci, a treći stup su usluge i gastro ponuda i to je na nama, na ovim turističkim djelatnicima i na nama koji tu živimo - rekao je župan Boban i dodao kako bi se slobodno moglo reći da se ovim sajmom obilježava i početak turističke sezone u našoj županiji.

Direktor sajma, Stipe Šamija, kaže kako je interes izlagača za sudjelovanjem ove godine bio velik, sudjeluju izlagači iz 17 zemalja, a u Split su došli čak i iz Indije i Perua.

-Sve te države su prepoznale interes hrvatskog tržišta, pogotovo dalmatinskog gdje se puno turističkih aktivnosti odvija. Svi žele biti dio toga i podijeliti dio kolača koji pruža turistički tržište - poručio je Šamija.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je kako je ovo odlična prilika još jednom potvrditi da je turizam generator razvoja.

- Sajam okuplja brojne proizvođače i obrtnike koji će se susresti s novim znanjima, razmjenom iskustava i na radionicama koje će biti na ovom sajmu  dobiti nove spoznaje. Turizam nije  samo prodaja, dovođenje turista ni brojke koje rastu, turizam je definitivno generator razvoja i gospodarstva i proizvodnje hrane i znanja kojima postajemo konkurentni na tržištu - kazao je gradonačelnik Splita.