Novi njemački veleposlanik u nastupnom posjetu županiji

Danas je župan Blaženko Boban u nastupni posjet županiji primio novog veleposlanika Savezne Republike Njemačke, Nj. E. dr. Roberta Klinkea.

Župan je veleposlaniku govorio o dugim i dubokim vezama Hrvatske i Njemačke koje se ogledaju i u činjenici da u našoj županiji skoro nema obitelji koja na ovaj ili onaj način nije povezana s Njemačkom.

-Danas sam u Splitsko dalmatinskoj županiji ugostio Njegovu Ekselenciju veleposlanika Republike Njemačke u Hrvatskoj, čovjeka sa ogromnim diplomatskim iskustvom. Želja nam je učiti od naših prijatelja iz Njemačke u razvoju gospodarstva. U ožujku planiram posjet Berlinu gdje se održava najveći međunarodni sajam u turizmu. Ove godine na sajmu će Splitsko dalmatinska županija imati samostalni izlagački prostor gdje planiramo prezentirati i drugačiji vid turizma na području naše županije, a to je ruralni turizam – kazao je župan na kraju ovog zanimljivog susreta s njemačkim veleposlanikom.

Nj. E. dr. sc. Robert Klinke, novi veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj je zahvalio županu, zamjeniku župana i predsjedniku Skupštine na prijemu te je u izjavi novinarima kazao: -Ovo je moj nastupni posjet i kao takav upravo je u najvećoj hrvatskoj županiji. Veze između Hrvata i Nijemaca oduvijek su postojale i radujem se što ih možemo i dalje razvijati. Osim u području turizma, suradnja se treba razvijati i u gospodarskom smislu. Oko 400 tisuća Hrvatica i Hrvata nalazi se Njemačkoj i oni su dodatni most u razvijanju izvrsnih odnosa između naših država.

Zajedno s veleposlanikom u posjetu županiji su bili i Arne Hartig, voditelj odjela za kulturu i savjetnik za politiku i Pamela Ćebić Sekulić, iz odjela za kulturu i protokol njemačkog veleposlanstva.

Uz župana Bobana riječima dobrodošlice novom veleposlaniku su ugodan boravak u Splitu i županiji poželjeli Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine i  zamjenik župana Luka Brčić.