U splitskoj areni otvoren XXIV. Međunarodni Sajam GAST

Više od sedam stotina vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela i malih iznajmljivača su se  danas okupili na 24. Sajmu GAST u splitskoj areni.

-Bilježimo porast 15 % korisnika ovog Sajma te oko 18 tisuća posjetitelja – kazala nam je uvodno direktorica Sajma GAST, Sanja Vuković Veić, koja cijeni da je GAST jedan od najznačajnijih, vodećih gastronomskih i turističkih događaja u Hrvatskoj.

-Čestitam organizatorima na uspješnoj organizaciji jednog od najboljih sajmova ove vrste u Hrvatskoj jer je ovo mjesto na kojemu povezujemo Zelenu i Plavu Hrvatsku, povezujemo proizvođače hrane i pića s korisnicima u turizmu. Mi ne možemo spriječiti uvoz hrane, ali možemo učiniti sve za veću konkurentnost naših, domaćih proizvoda – kazao je potpredsjednik Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je i otvorio ovaj 24. Sajama GAST u Splitu.

Župan Blaženko Boban je također pohvalio Sanju Vuković Veić za organizaciju ovoga sajma, jer je „našu, inače vrhunsku gastro ponudu, kroz ovaj Sajma podigla na visoku razinu“ – rekao je župan te najavio današnje potpisivanje ugovora s mladim poljoprivrednicima u hotelu Atrium, ističući zajedničku akciju lokalne, područne i državne vlasti u zaustavljanju strašne pošasti iseljavanja iz Hrvatske.

O značenju ovoga Sajma za hrvatski turizam i produženju turističke sezone na cijelu godinu govorio je Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma.

Posjetitelji GAST-a će, uz ostalo, imati priliku vidjeti i  Dionizijanu –  međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića te svečanu dodjelu nagrada vinarima, pogledati Show Cooking i Regionalno natjecanje barmena, a organizatori su planirali i humanitarnu manifestaciju “Poznati u kuhinji”.