Položen kamen temeljac budućeg Poslovnog inkubatora u Vrlici

U radnoj zoni Kosore u Vrlici je položen kamen temeljac budućeg Poslovnog inkubatora. Kamen temeljac su položili zamjenik župana Ante Šošić i vrlički gradonačelnik Jure Plazonić. Među nazočnima bili su županijski pročelnik za gospodarstvo Anđelko Katavić, Jozo Sarač, ravnatelj županijske razvojne agencije RERA, vrlički gradski vijećnici na čelu s predsjednicom Dijanom Maras, gospodarstvenici koji već posluju u radnoj zoni Kosore i drugi.  Gradilište je blagoslovio fra Ivan Šimunac iz samostana Sv.Ante u Kninu, a sve nazočne uvodno je pozdravio stručni voditelj projekta Branimir Turudić.

Vrlički poslovni inkubator koji se gradi na parceli od 8.000 četvornih metara od čega će biti 2.300 četvornih metara korisne površine. U tom prostoru je planirano 12 poslovnih jedinica, šest poslovnih prostora za inkubatore od po 300 metara četvornih i  6 ureda. Troškovi izgradnje iznose 24 milijuna kuna od čega je 19,5 milijuna kuna osigurano iz EU fonda za regionalni razvoj. Izvođač radova MP Beton obvezao se da će poslovni inkubator u Kosorama izgraditi u roku od godinu dana.

-Već sada imamo više zainteresiranih od broja poslovnih prostora koji će biti izgrađeni. To nam jamči da je ovaj projekt za Vrliku pogodak "u sridu", a kako će potražnja biti veća od ponude imat ćemo priliku izabrati najbolje – kazao je Jure Plazonić, gradonačelnik Vrlike.

-Ovo je veliki dan za Vrliku, ali i cijelu Cetinsku krajinu jer se stvaraju uvjeti u kojima će se poduzetnici početnici moći razvijati. Vrlika je uspješno osigurala EU novac za financiranje ovoga projekta i na tome im treba čestitati. Žjupanija će sa svoje strane u okviru raspoloživih mogućnosti dati svoj doprinos – kazao je zamjenik župana Šošić.