Ispred zgrade Županije obilježen Dan svjesnosti o autizmu

Danas je ispred zgrade Županije prigodnim programom  obilježen Svjetski Dan svjesnosti o autizmu.

Župan Boban je pozdravljajući djecu i sve okupljene, naglasio potrebu što skorijeg stvaranja pravnog okvira za rješavanje brige o mladima koji imaju poremećaje iz autističnog spektra, nakon što postanu punoljetni: - I do sada smo imali izvrsnu suradnju s ravnateljicom Centra a tako će biti i u budućnosti. Jedino u sinergiji naših aktivnost između grada, županije i resornog Ministarstva možemo učiniti pomak na bolje, a prvi korak u tom smjeru mora biti što skorije donošenje zakonskih pretpostavki za kvalitetno rješenje problema s kojima se suočavaju obitelji s mladima koji imaju poteškoće s autizmom nakon što navrše 18 godina. Nadam se što skorijem rješenju toga akutnog problema, a osobno ću se zauzeti kako bismo svi zajedno u što skorije vrijeme riješili i taj problem – kazao je župan.

Ravnateljica Centra Anja Jelaska je, čestitajući Dan svjesnosti o autizmu, najavila skori sastanak predstavnika grada, Županije i resornog Ministarstva, u nadi da će se spomenuti problem čim prije riješiti.

Savez udruga za autizam već 12 godina obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu kako bi se postigla veća razina informiranja i svijesti o poremećaju iz autističnog spektra, kao i o izazovima s kojima se suočavaju osobe s autizmom i njihove obitelji.