Otvoreni XI. Dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija u Kaštelima

Na novosagrađenom istočnom dijelu Marine Kaštela danas je župan Boban otvorio XI. Dane hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija.

U ime organizatora su se obratili predsjednik Udruge HMB dAMIR sKELIN, te Branimir Matijaca i Tomi Božiković koji su naglasili da je ovo prva godina kada su Dane male brodogradnje otvorili i stranim izlagačima i proizvođačima, pa su zahvalili svima za dolazak a domaćinu za prijem i pomoć oko organizacije. U ime domaćina goste su pozdravili kapetan Joško Berket i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

U pozdravnom govoru, kao izaslanik predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, župan Blaženko Boban je istaknuo: -Lijepo je vidjeti kako se u realnom sektoru, bez birokracije, uspješno organiziraju veliki događaji kao što je ovaj danas. Jedanaesti put zaredom u našoj županiji svjedočimo kako se od ideje do organizacije i uspješne prezentacije, predstavljaju naši mali brodograditelji, proizvođači i izlagači opreme za turističke atrakcije. S organizatorima se ne bih složio jedino u konstatciji da "jugo pravi probleme", jer se pravi junaci na moru dokazuju upravo za vrijeme juga. Vi ste se već dokazali kao istinski junaci u organizaciji i za to nema straha - kazao je župan pozdravljajući okupljene u svoje ime, u ime županije i predsjednika Skupštine Petroslava Sapunara, te u ime svih ljubitelja mora. - Ponosni smo na vas organizatore ovih Dana jer ste uspjeli poduplati ili utrostručiti broj izlagača i što ste ove Dane organizirali neposredno uoči početka jš jedne turističke sezone. Želim uspjeh jednom od nejreprezentativnijih sajmova ovakve vrste u Europi - kazao je župan te je dao znak rukom nakon čega su se začule brodske sirene, što je označilo kako su Dani male brodogradnje upravo otvoreni.

Dane male brodogradnje i Sajma su podržali TZ Splitsko-dalmatnske županije i TZ grada Kaštela, kao i brojni poduzetnici, proizvođači i iznajmljivači opreme za nautički turizam.

Potom je uslijedila svečanost dodjele priznanja brodograditeljima koji su i ove godine raznim iskoracima oplemenili 11. izdanje ove manifestacije. Priznanja su dodijeljena tvrtkama: 'Adria dom', 'Tesla marine', 'Blizanac' i 'Bova'. Predsjednik udruge DHMB, Damir Skelin plaketu za 10 godina potpore predstavljanju male brodogradnje i turističkih atrakcija namijenjenu Jadranu Marinkoviću predao je njegovom kolegi s HRT-a  Zoranu Kukilo. Ovo je ujedno priznanje HRT-u na kontinuiranoj podršci manifestacijama.

Na samom kraju svečanog otvorenja gradonačelnik Podstrane, Bartulović predao je ključeve manifestacije gradonačelniku Kaštela, Denisu Ivanoviću i zaželio sve najbolje.

Davanjem signala vatrogascima, DVD Kaštel Gomilica da se oglase vodenim topovima i sirenom, župan Blaženko Boban,  službeno je otvorio XI. Hrvatske dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Pokazna vježba DVD Kaštel Gomilica je zbog jakog juga odgođena za subotu u 11 sati.

 

 

.