I ove godine županija uoči božićnih blagdana donira sredstva udrugama, ustanovama i institucijama koje se bave humanitarnim i socijalnim radom

Kao i svake godine, Splitsko-dalmatinska županija donira svoja sredstva udrugama, ustanovama i institucijama koje se bave humanitarnim i socijalnim radom.

Splitsko-dalmatinske Dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Vrlike Nikolom Uzunom posjetio je, povodom nadolazećih blagdana, Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ u Vrlici. Korisnike Centra razveselili su svojom posjetom i novčanom donacijom. U Centru su zatekli Kazalište lutaka Split koje povodom Sv. Nikole tradicionalno daruje predstavu i sv. Nikolu koji podijeli poklone korisnicima Centra i djeci dječjeg vrtića ‘Zvončić’.

Brčić je tijekom dana posjetio i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske da bi u ime Županije uručio novčanu donaciju za studente slabijeg imovinskog stanja, kao i za Caritas Gospe Sinjske.

‘Mi tradicionalno svake godine pohodimo ovakve i slične ustanove i udruge kako bi im donacijama uljepšali ove božićno-novogodišnje blagdane. Mi smo za ovu godinu odabrali 30 udruga i ustanova koje pomažu potrebite kako bi im pomogli u njihovim aktivnostima. Ovakva pomoć Županije prema njima nije samo prigodnog karatkera, nego im tijekom cijele godine pomažemo u provedbi njihovih aktivnosti’, istaknuo je dožupan Luka Brčić.

U ime Županije Brčić je gvardijanu fra Anti Čovi predao ček od 10 tisuća kuna za Fond Gospe Sinjske za potrebite studente, a župniku fra Perici Maslaću ček od 5 tisuća kuna za potrebe Caritasa Gospe Sinjske.

‘Županija zapravo i mora brinuti o svojim ljudima, a Župa Gospe Sinjske se uklapa u njihove programe, jer pomaže ljudima koji su slabijeg imovinskog stanja. Zahvaljujem Županiji na ovoj pomoći, a i Samostan će se pobrinuti za određena sredstva, kako bi onda mogli pomoći 4-5 studenata u njihovom studiranju’, kazao je gvardijan fra Ante Čovo.

Fra Perica Maslać je kazao kako im ova vrijedna donacija pomaže u karitativnom radu, a naš Caritas pomaže 80-ak župljana.

‘Naša Župa i Svetište Gospe Sinjske organiziraju akciju Daruj Božić koju ćemo provoditi od 9. do 15.prosinca. Naime, 15. prosinca imamo nedjelju Caritasa u koju će se uključiti djeca iz vrtića, učenici i naši župljani koji će prikupljati hranu. Isto tako, izrađivat će se prigodni vijenci, suveniri blagdanskog sadržaja i to ćemo prodavati 14. i 15.prosinca ispred crkve. Sva prikupljena sredstva donirat ćemo potrebitima u našoj župi’, kazao je župnik fra Perica Maslać.