Pročelnici Tomislav Đonlić i Diana Luetić uručili čekove Splitsko-dalmatinske županije udrugama, klubovima i centrima

Pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, danas je u ime župana Blaženka Bobana, zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Grada Splita, Jelenom Hrgović Tomaš, posjetio  Dom za djecu i mladež Maestral, Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj,  Specijalni centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Splitu, a pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb. 

Đonlić je rekao da Splitsko-dalmatinska županija tradicionalno obilazi sve ustanove koje brinu o potrebitima. Županija će za ovu prigodu ustanovama izdati čekove u iznosu od 10 tisuća kuna, odnosno ukupno oko 330 tisuća kuna.

– Na simboličan način želimo iskazati poštovanje prema djelatnicima, ali nadasve prema korisnicima koji su najpotrebitiji. U ovom vremenu Došašća svima nam je potrebno ljudske topline, prijateljstva, druženja. Tako želimo iskazati empatiju prema njima. Tradicionalno ih kroz ovo vrijeme posjetimo sve i podijelimo božićne poklone – rekao je Đonlić dodavši da Županija tijekom godine prati njihov rad i pomaže u granicama mogućnosti.

Splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović Tomaš naglasila je da Grad Split svake godine obilazi ustanove Maestral, centar Juraj Bonači i Slava Raškaj, te udruge Anđeli i Lastavice.

– U ovo predblagdansko vrijeme želimo pokazati dodatnu institucionalnu brigu prema ovim divnim korisnicima. Kao što čujete, oko nas je ogroman žamor, a činjenica je da je sam dolazak izazvao veliku radost. Ipak, ono bitno su sustavna skrb i podrška i upravo je to minimum koji kao društvo možemo vratiti – kazala je Hrgović Tomaš.

Štićenici ovih ustanova i udruga trebaju sustavnu pomoć i podršku cijele godine, a u ovo predbožićno vrijeme i vi ih možete obradovati čak i s najmanjim znakom pažnje.

Diana Luetić, privremena pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb, je u isto vrijeme predala donaciju Splitsko-dalmatinske županije ovim klubovima i udrugama Klubu roditelja djece oboljelih od malignih bolesti «Sanus», Klubu roditelja osoba s mentalnom retardacijom Zvono, Udruzi za inkluziju Lastavica i na kraju, Centru za pružanje usluga u zajednici.