Župan Boban: “Dobro djelo se dvostruko vraća kroz vašu sreću i obiteljsko zadovoljstvo”

 

Kao i svake godine pred blagdane, župan Blaženko Boban sa svojim suradnicima obilazi ustanove koje se bave onim najpotrebitijim, starima i bolesnima te osobama s posebnim potrebama. Župan Blaženko Boban istaknuo je da je zadovoljan što i ove godine obilazi udruge, koje svojom humanošću obogaćuju naše društvo.

-Tradicija se nastavlja. I ove godine ćemo posjetiti 31 ustanovu, a samo danas ćemo obići desetak njih. Neću kazati da ih darujemo. Samo vraćamo onima koji svoj avanturizam, ljubav, plemenitost, pokazuju onima kojima je to najpotrebitije. Idemo i kod samaritanaca na Lovret. Druge grupe su u Solinu i Omišu. Trebamo njima, a posebno štićenicima, olakšati vrijeme koje je pred nama te na neki način potaknuti i sebe, ali i građane, da vide druge oko sebe. Bit će sretniji, zadovoljniji, jer dobro djelo će se dvostruko vratiti kroz njihovu sreću i njihovo zadovoljstvo, zaključio je Boban.

Danas je župan posjetio Udrugu roditelja i djece Dravet sindrom Hrvatska, Samostan Majke Divne, Centar za autizam, Dom za starije i nemoćne osobe Lovret te Zavod za rehabilitaciju Samaritanac. Tijekom jutarnjih sati pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb, Diana Luetić je posjetila Dom za starije i nemoćne u Makarskoj i samostan Nazaret u Omišu, a njezina pomoćnica Helena Bandalović je posjetila Humanitarnu udrugu Ivan Merz i Udrugu s četvero i više djece u Solinu, te samostan Svetog Rafaela, također u Solinu.

Sa županom smo bili u Udruzi Dravet Hrvatska te u Samostanu Majke Divne.

Irena Bibić, predsjednica udruge Dravet sindrom Hrvatska, pohvalila je odnos sa Županijom. – Sa Županijom imamo odličnu suradnju od prvog dana osnutka. Dapače, zbog njih i opstajemo kao udruga. Brojimo trideset članova, koji su svi oboljeli od Dravet sindroma. Pretpostavljamo da bi trebali trenutno imati još osamdesetak članova. Dravet je epileptični sindrom. Prvi simptom bolesti je epilepsija. Razvoj teče normalno do druge godine, a nakon toga kreću problemi. Lijeka za ovu bolest nema. Problem je što je teško prepoznatljiva jer joj se simptomi preklapaju i s drugim bolestima. Zato je liječenje kompleksnije, rekla je Bibić.

Sestra Milka Srša, poglavarica zajednice Sestre Majke Divne, zahvalna je što je njihov trud prepoznat. – Puno znači da netko misli na nas koji nastojimo činiti dobro. To nastojimo činiti za sve naše štićenike, a onda kada netko prepozna to, zaista nastojimo biti zahvalni, kratko je rekla sestra Milka.

(izvor: dalmacijadanas)