Oprez s pirotehničkim sredstvima!

Poštovani,

Božićni i novogodišnji blagdani u našoj županiji tradicionalno su  vrijeme slavlja za radost Božić i vrijeme druženja te izlaska na javna događanja. Miru i sigurnost blagdana te osmjeh i sreća naše djece odgovorenost su cijele zajednice.

Velika je odgovornost roditelja i starijih da  djeci ne daju negativan primjer  u slavlju, svojim neodgovornim ponašanjem. Jedan loš primjer je nekontrolirano i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima u cilju isticanja veselja. Obvezni smo svi zaštiti djecu od posljedica nestručnog i neodgovornog korištenja pirotehničkih sredstava. Pirotehnička sredstava nisu igračke i razmislimo kakav smo primjer i što poklanjamo djeci za zabavu.

U cilju izbjegavanja neželjenih posljedica razmislite dali  poklanjajte djeci nešto od čega bih mogla stradati i zaštite iz svojom brigom , nazočnošću i isticanjem upozorenja.

Nekontroliranim i neodgovornim korištenjem pirotehničkih sredstava kršite zakon, dovodite u opasnost sebe i druge stvarate osjećaj uznemirenosti i straha kod starijih osoba i osoba sa zdravstvenim smetnjama.

Poštovani nastavimo našu Županiju činiti boljim i još  sigurnijim mjestom za život suzdržavanjem od nekontroliranog korištenja pirotehničkih sredstava štiteći djecu i mir osoba kojima je to potrebno.

Sretan Božić i Novu godinu želi vam Odbor za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije.