Direktor HTZ Staničić izravno iz Las Vegasa došao dati potporu utemeljenju TZ "Imota"

Osnivačkom skupštinom i svečanim potpisivanjem sporazuma između devet jedinica lokalne samouprave i odlukom o gašenju dosadašnje TZ Imotski, Splitsko-dalmatinska županija dobila je prvu turističku zajednicu područja „Imota“. Osnivačkoj skupštini prisustvovao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić, gradonačelnik grada Imotskog, Ivan Budalić, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tonči Glavina, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave udruženih u navedeno područje.

Direktor Staničić naglasio je kako je poticanje udruživanja turističkih zajednica jedan od glavnih ciljeva novog Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. „Hrvatska danas treba dobro profilirane turističke destinacije koje kvalitetno upravljaju turističkim posjetima, turističkim doživljajem i turističkim proizvodom koristeći jedinstvene strateške resurse tijekom cijele godine, na kontinentu jednako kao i u priobalju. Siguran sam kako će turistička zajednica područja Imota svojim radom i djelovanjem ostvarit navedeno te da će biti odličan primjer dobre prakse i poticaj ostalima da slijede put udruživanja i povezivanja, ekonomičnosti i učinkovitosti“, izjavio je Staničić, dodavši kako će pozitivni efekti udruživanja biti vidljivi u segmentu promocije i upravljanja destinacijom i njenim resursima.

Župan Blaženko Boban nije krio zadovoljstvo činjenicom da su svojim dolaskom poptopru utemeljenju nove TZ područja "Imota" došli dati državni tajnik iz Ministarstva Turizma Tonči Glavina i direktor HTZ Kristijan Staničić:

- Pismo namjere prema Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici iz Županije smo uputili u kolovozu prošle godine. I evo danas ostvarujemo taj, za šire područje Imotske krajine i našu Županiju, povijesni čin. Benefite ovog čina ćemo doživjeti možda tek kroz pet ili deset godina, ali ćemo današnji događaj pamtiti. Zato zahvaljujem gradonačelniku Ivanu Budaliću, načelnicima imotskih općina koji su prepoznali i prihvatili našu inicijativu kako bismo na ovom području mogli razvijati turizam ne samo kroz ljetne dane nego i u ožujku i travnju, kao i u rujnu i listopadu. Imotska krajina ima što ponuditi sve zahtjevnijoj turističkoj klijenteli od vrhunske gastro i eno ponude do predivnih krajolika i prirodnih fenomena - kazao je župan, te dodao: Ne govori li više od svega o važnosti ovoga čina to što je direktor HTZ Kristijan Staničić izravno iz Las Vegasa stigao u Imotski kako bi nazočio ovom povijesnom događaju za Imostku krajinu i razvoj turizma u Dalmatinskoj Zagori.