BOBAN: Balote su naša tradicija koju smo dužni njegovati


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić sudjelovali su danas na turniru gradonačelnika, načelnika i vijećnika u balotama. „Ovo je tradicionalna igra koja se igra u Dalmaciji i gotovo da nema muškarca koji se nedjeljom ili u slobodno vrijeme ne druži na taj način, stičući prijateljstva i poznanstva. Tradiciju smo dužni njegovati. To smo primili od starijih i trebamo ostaviti mlađima. Ovo je jedno tradicionalno druženje i zabava za ljude s ovih područja i zbog toga ga moramo i dalje njegovati“, rekao je župan Boban.

Predsjednik boćarskog kluba Jesenice Romeo Tomaš ističe kako se ovaj turnir tradicionalno održava uoči proslave obljetnice oslobodilačke akcije „Oluja“. „Posljednje četiri godine organiziramo ovaj turnir, a najveći povod je što smo oslobodili zemlju. Danas ovdje imamo malo veći broj ekipa. Svi žele ovdje doći, relaksirati se i guštati“, rekao je Tomaš.

Načelnik Općine Dugi Rat Tonći Bauk zadovoljan je odazivom. „Pozvali smo ekipe iz susjednih općina, Županije i Policije što je izuzetak za ovu godinu. Danas sudjeluje 10 ekipa, a dogodine ćemo pokušati napraviti još veću feštu u tri večeri kako bismo mogli pozvati što više ekipa s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije“, izjavio je Bauk, dodavši kako se nada da će ovaj turnir postati tradicija.