BOBAN: "Drago mi je što će djeca iz Sisačko-moslavačke županije uživati u ljetovanju kod nas"


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban dočekao je danas ispred Učeničkog doma u Splitu 450 učenika iz Sisačko-moslavačke županije kojima je Splitsko-dalmatinska županija osigurala ljetovanje. “Na nama je moralna obveza toj djeci izići ususret kako bi i oni mogli uživati u čarima turizma na Jadranskom moru. Zbog toga sam jako sretan i ponosan. Moja komunikacija sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom od prvog dana je išla u ovom smjeru”, izjavio je župan Boban dodavši kako se nada da će ovakvi događaji postati tradicionalni.

Zadovoljan je i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak. “Djeca su sretna, roditelji su sretni, a mi smo uzbuđeni. Kada vidite ovih 450 djece i njihovu radost, ne možete ostati ravnodušni. Zahvaljujem kolegi Blaženku Bobanu i njegovu timu, koji su izvrsno organizirali ovo ljetovanje”, izjavio je Celjak.

Dvojici župana zahvalila je i učiteljica iz Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji Ljiljana Sigur. “Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj akciji i organizaciji. Hvala im na trudu, volji i ljubavi prema našoj djeci koja dolaze s područja koja su stradala u potresu. Djeci će ovo biti nezaboravno ljetovanje”, izjavila je.

Petra Josić je učenica četvrtoga razreda i vesela je jer je u Split došla s kolegama. “Jako sam zadovoljna i uzbuđena jer smo ovdje s razredom. Drugi put sam u Splitu”, uzbuđeno će ova četvrtašica.

Učenici će vidjeti Poljud, Dioklecijanovu palaču, ići će na Marjan i u Sinj te im je osiguran bogat zabavni, kulturni i sportski program. Župan Celjak uručio je županu Bobanu zahvalnicu za suradnju i omogućavanje ovoga ljetovanja.