BOBAN: Veteranski centar u Sinju jedan je od dokaza ravnomjernog razvoja Hrvatske


Završeni su građevinski radovi na Veteranskom centru u Sinju, a prostore su danas obišli ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. U društvu župana Bobana centar su obišli i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić te Ivan Baćak iz Kabineta župana.

Ministar Medved tom prilikom najavio je iduće korake u dovršetku centra. „Slijede dva važna procesa – jedan je raspisivanje javnog poziva za zapošljavanje tijekom srpnja, a drugi koji će ići paralelno s tim je opremanje. Po ustroju će 31 osoba biti stalno zaposlena u Veteranskom centru Sinj. Ovo je drugi veteranski centar po redu kojega radi Ministarstvo hrvatskih branitelja“, naveo je Medved.

Župan Blaženko Boban naglasio je važnost jedinstva. „Kada su u pitanju sloboda i briga o hrvatskim braniteljima, jedinstvo ne smije imati nikakvoga prijepora. To jedinstvo je bitno radi posljednjeg našega invalida Domovinskoga rata i radi svakog pojedinačnog branitelja imenom i prezimenom. Ravnomjeran razvoj, kako ga shvaća Vlada Republike Hrvatske, očituje se i ovdje u Sinju i Cetinskoj krajini, ali i na svim drugim područjima Splitsko-dalmatinske županije“, izjavio je Boban.

Ovaj veteranski centar jedan je od četiri koja su obuhvaćena projektom pod nazivom Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj, kojega Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Za izgradnju sva četiri veteranska centra osigurano je ukupno oko 339 milijuna kuna, od čega je 85% sufinancirano iz Europskog fonda za socijalni razvoj. Centar u Sinju vrijedan je 56 milijuna 336 tisuća kuna i imat će 130 ležaja, a na godišnjoj razini će kroz njega moći proći 2020 stacioniranih i 440 dnevnih korisnika.