Centar za posjetitelje "Skrivena Dalmacija" turistima otvara vrata Zagore


Župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić te direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović obišli su danas u društvu načelnika Općine Dugopolje Perice Bosančića radove na Centru za posjetitelje „Skrivena Dalmacija“.

Župan Blaženko Boban istaknuo je kako ovaj projekt otvara vrata onoga što se u turizmu treba promovirati od Vrlike do Vrgorca. „Vidimo koliko su prebukirana turistička središta na Jadranu. Ovim projektom uistinu i formaliziramo otvaranje vrata Zagore. Projekt je iznimno vrijedan i zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske kao i Europskoj uniji na njezinim fondovima, ali i svojim suradnicima koji su zaista na ovom projektu dali cijeloga sebe“, rekao je župan.

Koordinatorica projekta Renata Tešija smatra kako je ovaj projekt od izuzetne važnosti za razvoj održivog turizma na području Splitsko-dalmatinske županije. „Ovaj prostor će biti edukativan, multimedijalan i interpretativan i bit će na ponos ne samo našim Dugopoljcima nego i cijeloj Dalmatinskoj zagori. Ovo je svojevrsni ulazak u otkrivanje svih čari naše Zagore“, ističe Tešija.

Načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić zahvalan je Splitsko-dalmatinskoj županiji. „Hvala što je Županija upravo nas prepoznala kao lokaciju za realizaciju ovoga vrijednoga projekta. Centar za posjetitelje Splitsko-dalmatinske županije na jedan način će otvoriti cijelu Zagoru svim turistima koji će prepoznati sve ono što ona može ponuditi. Sretni smo i ushićeni zbog toga što će se sve to događati na području Općine Dugopolje“, izjavio je Bosančić.

Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović ističe višestruke koristi koje će cijela županija dobiti realizacijom ovoga projekta. „Ovo je jedna lijepa turistička priča skrivene Dalmacije i onoga što ne vidimo na prvi pogled, što je puno bogatije i zanimljivije od onoga što svakodnevno viđamo. Ovaj centar daje dodatne mogućnosti proširenju naše turističke sezone, kao i mogućnosti učenja“, rekla je Vladović.

Centar za posjetitelje je dio ukupnog projekta 'Skriveni habitati' iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost procijenjena je na 34.548.820 kuna. Sredstva su najvećim dijelom upravo iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ostatak sredstava je iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije i partnera.