Dodijeljene odluke o financiranju projekata za poljoprivrednike


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na Klisu je dodijelila je odluke o financiranju ukupno 6 ugovora za poljoprivrednike, od kojih se 4 nalaze na području Splitsko-dalmatinske županije.

“Svi ovi mladi ljudi dali su veliki obol poljoprivredi. Posebno me veseli da je u prošlom operativnom programu preko 1100 ugovora došlo na područje Splitsko-dalmatinske županije s iznimno velikim vrijednostima”, rekao je župan Blaženko Boban

Ministrica je pojasnila o kakvim se projektima radi. “Koristim priliku kako bih čestitala svim korisnicima. Dodijelili smo odluke o financiranju 6 projekata - 4 projekta se iz programa ruralnog razvoja, a 2 iz vinske omotnice, odnosno Nacionalnog programa pomoći sektoru vina”, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Vrijednost potpore je ukupno 6,5 milijuna kuna, a vrijednost projekata je 11,8 milijuna kuna”, navela je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Jedan od poljoprivrednika kojemu su dodijeljena sredstva je i Joško Režić. Navodi kako je tražio novac za strojeve za pružanje usluga u poljoprivredi. "Moj OPG se bavi primarnom proizvodnjom te proizvodnjom i destilacijom likera i rakija. Želio sam pokrenuti nepoljoprivrednu djelatnost u vidu pružanja usluga u poljoprivredi. Izuzetno sam sretan i ova sredstva će mi definitivno pomoći u daljnjem razvoju OPG-a", izjavio je Režić.