"Došli smo iz Istre kako bismo 'prepisali' od SDŽ uspješan model povlačenja novaca za vatrogastvo"

Danas (utorak) je u zgradi županije upriličen prijem za vatrogasce Istarske županije..

Vatrogasni zapovjednik Istarske županije i zamjenik predsjednika HVZ Ante Sanadera, Dino Kozlevac je zahvalio županu Blaženku Bobanu na srdačnom prijemu i domaćinstvu na području Splitsko-dalmatinske županije, prenio mu pozdrave župana Istarske županije Borisa Miletića te je predstavio svoje kolege, šefove gradskih vatrogasnih zajednica svih istarskih gradova: Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula. Rovinj i Umaga.

-Došli smo ovdje s ciljem da od Vatrogasne zajednice SDŽ i Vaše Razvojne agencije RERA učimo kako još bolje privlačiti sredstva iz EU fondova za opremu i razvoj naše vatrogasne Zajednice. Tijekom dana ćemo obići Vaših 7 vatrogasnih domova po otocima, u priobalju i Zagori. Poznato nam je naime da su se prigodom Vaše nedavne posjete Izraelu čak i oni zainteresirali za mogućnost korištenja usluga budućeg Vatrogasnog Centra Vučevica, kojega gradite iz EU fondova. Tu smo i zbog toga kako bismo nastavili skoro 25 godišnju zajedničku suradnju i prijateljstvo s vašim vatrogascima – kazao je Kozlevac

Župan Blaženko Boban je zahvalio na dolasku i lijepim riječima te je potvrdio interes Države Izrael za budući Vatrogasni Centar Vučevica, iako mi svi možemo učiti puno od Izraelaca kada je riječ o sigurnosti i zaštiti građana.  – Žalim što neću moći nazočiti vježbi vatrogasaca i zajedno s vama obići naše vatrogasce na Braču, u Supetru i Selcima, ali sam siguran kako će vam pročelnik Damir Gabrić i šef naših vatrogasaca Tiho Zec, zajedno s kolegama, biti dobri domaćini. Želim vam svima ugodan boravak u SDŽ, a „prepisivati“ imate pravo jer kako smo zajedno u vrijeme bez požara, tako i još više zajednički moramo ulagati sredstva, znanje i iskustva u vremenima kada nam prijete požari, posebno u našim jadranskim županijama. Sigurnost i stabilnost ovih područja ovisi i turizam i privlačenje investitora kao i normalno odvijanje naših svekolikih redovnih dužnosti – kaza je župan.

Istarske vatrogasce su sa županom Bobanom primili pročelnik U.O za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava, Damir Gabrić i Tiho Zec, pročelnik VZ SDŽ.