FORENZIČARI KOD ŽUPANA

 Kruno Peronja, splitsko-dalmatinski župan primio je 16. rujna 2004. dr. A'Ameru Jabir Omeru, voditeljicu Forenzičkog DNA laboratorija Zavoda za sudsku medicinu u Bagdadu (Irak) i Khudooma Said Alna'mi, forenzičara u Forenzičkom laboratoriju u Abu Dhabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati).

 Nazočan je bio i prof. Šimun Anđelinović, voditelj Odjela za patologiju, sudsku medicinu i citologiju Kliničke bolnice Split, koji je predstavio goste i kazao kako mu je drago da su kod nas  jer su željni znanja.

 Khudoom Said Alna'mi je oduševljen našom susretljivošću i znanjem. Hrvatska je zahvaljujući ovim stručnjacima uspjela identificirati sve svoje žrtve iz rata, rekao je pored ostalog.

 A'Amera Jabir Omera je izrazila nadu da je ovo prvi korak u suradnji dvaju naroda, ne samo u forenzici koji je njena struka, nego i šire.

Župan Kruno Peronja kazao je kako su mu dragi ovi oblici suradnje u području znanosti. Na žalost, i nas su ratna iskustva prisilila na stjecanje ovakvih znanja. Nadam se suradnji i u oblasti gospodarstva, rekao je župan i podsjetio kako su prije rata mnoge naše tvrtke gradile u Iraku.