"I u mom gradu Vukovar svijetli": učenici Srednje Obrtne tehničke škole iz Splita izradili repliku bijelih vukovarskih križeva

Danas su u Vukovarskoj ulici, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, nedaleko spomenika "I u mom gradu Vukovar svijetli", učenici srednje obrtno tehničke škole iz Splita, na čelu s ravnateljem škole Milivojem Kalebićem, postavili više od 30 replika vukovarskih bijelih križeva.

Večeras u 18 00 ispred ovih drvenih križeva i pred spomenikom "I u mom gradu svijetli Vukovar",  župan Blaženko Boban će s ravnateljem škole Kalebićem i pročelnikom Tomislavom Đonlićem upaliti svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Župan je već jučer poslao poruku da se građani drže epidemiloških uputa i ne dolaze u Vukovarsku ulicu u velikim grupama, nego da upale svijeće u svojim kvartovima, ispred vlastitih domova i na prozorima svojih stanova, kako bismo ostali odgovorni i čuvali jedni druge od nepotrebnih izlaganja eventualnom daljnjem širenju zaraze. Iz istih razloga će, sukladno preporukama nacionalnog Stožera CZ, na obilježavanje škabrnjske i vukovarske tragedije, ići samo po dva izaslanika Splitsko-dalmatinske županije.