Izaslanstvo Svekineskog narodnog kongresa u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić u srijedu su u zgradi Splitsko-dalmatinske županije primili izaslanstvo Svekineskog narodnog kongresa. Šimundić je tom prilikom istaknuo kako se raduje ovakvim posjetima. “Došlo nam je veliko izaslanstvo i sastanak je bio vrlo sadržajan. Otvoreni smo za buduću suradnju, a spomenuta je ideja suradnje s jednom provincijom na jugu Kine. Dragi su nam ovakvi posjeti, nakon kojih se bolje poznajemo i otvaramo nove stranice u našoj suradnji”, naglasio je Šimundić. 

“Veoma mi je drago što smo danas ovdje. Ovo je veoma dobra prilika za nas i otvoreno smo razmijenili mnoga mišljenja o jačanju suradnje na području obrazovanja, turizma i energije. Nadam se da će što više kineskih turista dolaziti u posjetu vašoj lijepoj županiji. Želim pozvati hrvatske prijatelje u posjetu Kini kako bi se što bolje upoznali s kineskim brzim razvojem”, izjavio je Shi Yaobin, član stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa, zamjenik predsjednika odbora za financije i gospodarstvo te predsjednik odbora za proračun Svekineskog narodnog kongresa. 

Primanju su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Matea Dorčić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić te predsjednik Odbora za međunarodnu i međužupanijsku suradnju Županijske skupštine Ivica Kusić.