Izvođač uveden u posao rekonstrukcije raskrižja Širina


Izvođač radova uveden je u posao rekonstrukcije raskrižja Širina u Solinu. Radi se o projektu vrijednom 137 milijuna kuna, koji predstavlja jedan od najznačajnijih prometnih zahvata za Split. "S tim projektom će u tri koraka završiti bitno prometno rješavanje i smanjenje gužvi koje su prisutne na ulazu u Split. Zahvaljujem Hrvatskim cestama koje uspješno provode i ugovaraju projekte bitne za grad Split", izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je najavio kako će se uskoro potpisati ugovor za pristupnu cestu koja ide na novi ulaz u Split.

Župan Blaženko Boban podsjetio je kako je već najavio da će 2022. godina biti godina bagera u Splitsko-dalmatinskoj županiji. "Drago mi je da već u siječnju intenzivno krećemo s aktivnostima, prije svega s ovim projektom, koji je drugi po prometnoj frekventnosti. Ovo raskrižje će na ovaj način biti rasterećeno, a projektom na istočnoj strani grada Splita i bit će rasterećeno i prvo najprometnije raskrižje u Hrvatskoj", rekao je župan.

"Rok za završetak radova je dvije godie, a time ćemo, nakon završetka zapadne rampe i raskrižja Stobreč, završiti zahvate na širem područj grada Splita te značajno povećati propusnu moć na ovom području. Nastavno sa svim novim projektima Split će biti kvalitetno prometno riješen", izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Uvođenju izvođača u radove nazočili su i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader te gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Župan, ministar i predsjednik Uprave HC-a obišli su i radove na zapadnoj rampi na ulazu u Split. Informirali su se o samim radovima na tom važnom prometnom zahvatu te su izrazili zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova.