Jutros u splitskom KBC-u preminuo Ante Mrvica

Jutros je u KBC Split preminuo Ante Mrvica, dobri duh splitske luke, poštovani profesor splitskih i šibenskih studenata, dragi prijatelj brojnih Splićana i drugih iz cijele Hrvatske i šire.

Zbog njegova profesionalnog odnosa prema radu, prema kolegama i prema javnosti, prema svakom čovjeku, putniku namjerniku, Splitsko-dalmatinska županija mu je 2019. godine dodijelila nagradu za životno djelo.

Doc.dr.sc. Ante Mrvica, pomorac, doktor znanosti, sveučilišni profesor i dugogodišnji koordinator za plovno područje Splita i Dubrovnika u Jadroliniji.
Rođen je na otoku Žirju. Diplomirao je strojarstvo i nautiku na Pomorskom fakultetu u Splitu, a zvanje doktora znanosti stekao na Sveučilištu u Rijeci, te od 2015., predaje dva kolegija
na zadarskom i splitskom sveučilištu.
U Jadroliniji se zapošljava 1990., najprije kao inspektor flote na srednjem i južnom Jadranu, a nakon toga postaje koordinator Trećeg plovnog područja Split-Dubrovnik, gdje radi puna dva desetljeća do umirovljenja 2017. Za svoj rad dobio je brojna priznanja: plakete Lastova, Šolte i Hvara, priznanje Europske federacije turističkih novinara za rad u turizmu, priznanje za
najboljeg djelatnika u pomorstvu u Hrvatskoj, Nagradu Plavi cvijet, Plaketu 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Plaketu Pomorskog fakulteta u Splitu i mnoge druge.
Dr. Ante Mrvica cijeli svoj životni vijek zalagao se za bolju prometnu povezanost dalmatinskih otoka i dao svoj doprinos u brojnim izvanrednim intervencijama prilikom požara i spašavanja života otočkog stanovništva, te domaćih i stranih gostiju. Stoga ga s pravom nazivaju: tata-mata za trajekte, dobri duh Jadrolinije i dobri duh splitske luke.

Dragi Ante, neka ti bude laka zemlja hrvatska, počivaj u miru Božjem.

Iskrenu sućut izražavamo obitelji, rodbini i prijateljima.