KAŠTELANSKE MAŽORETKINJE – SVJETSKE PRVAKINJE

Naime, na nedavno održanom prvenstvu u Indoor Sport centru u nizozemskom gradu Eindhovenu Kaštelanske juniorke su postale svjetske prvakinje u paradnoj grupi. Seniorke su za nastup u istoj grupi osvojili brončanu medalju. Kaštelanske mažoretkinje bile su najuspješnije unutar hrvatske reprezentacije koja je jedina nastupila u svim kategorijama natjecanja. Osvojeno je čak 5 od 7 odličja.

 Nastupalo je 19 reprezentacija i 1300 natjecatelja, a prema riječima Mirjane Ojdenić, predsjednice Kaštelanskih mažoretkinja posebnu pozornost i uzdahe divljenja izazvale su zeleno-plave uniforme naših Kaštelanki koje je kreirala Gordana Radnić. Autorice uspješnih koreografija a ujedno i trenerice mažoretkinja su  Alena Rako i Ivona Bašić.

 Na prijemu u Splitsko-dalmatinskoj županiji su bile mažoretkinje: Zorana Čičak, Kristina Duvnjak, Kristina Đikić, Ivana Ivanković, Eni Jerebar, Anđela Maleš, Tea Maleš, Maja Ojdenić, Mandina Ojdenić i Ana Šustić, a od Uprave nazočili su: Mirjana Ojdenić, Alena Rako, Ivona Bašić, Ivanka Ivanković, Zdenka Barić i Nenad Pera.

                                                                                              Marijana Šundov