KAŠTELANSKI VESLAČI SLAVE 10.GODIŠNJICU KLUBA

Proslavlja se blagdan Gospe od Karmela ali i 10 godina Hrvatskog veslačkog kluba Kaštela. Ovo je najmasovniji veslački klub naše Županije sa oko 200 djece polaznika veslačke škole. Klub čiji je slogan „VIŠE VESLAČA MANJE PUŠAČA“ osvajač je brojnih medalja na prvenstvima i kupovima. Posebno su im uspješne bile godina 2000. i 2001. gdje su na sve četiri regate Kupa Dalmacije osvojili prvo mjesto (2000. g.), te bili ukupni pobjednici Kupa Dalmacije (2001.g.). U 2002. osvojili su čak 7   medalja na Prvenstvu Hrvatske od čega 4 zlatne.
Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader na primanju održanom 11.srpnja 2006. za predstavnike Kluba poželio im je, naglasivši kako si iz ničega stvorili čudo, puno uspjeha u radu.
Primanju u Županiji bili su nazočni Josip Berket, osnivač i donator Kluba i Marinko Kovačev, predsjednik Kluba. Oni su istaknuli kako je baš masovnost mladih važna, a sport način da nađu sebe. Sport odnosno veslanje je način da se mladež izvuče od poroka današnjice propagiranjem zdravog načina života te zajedničkog druženja. Jednako tako predstavnici Kluba  veliki entuzijasti Berket i Kovačev rekli su kako su na proslavu pozvani „svi prijatelji, ljudi dobre volje „, a goste su im svi veslači iz Hrvatske iz Zagreba, Osijeka, Vukovara i Subotice ( Hrvati i Mađari). Treba posebno istaknuti i pohvaliti humanitarnu akciju kaštelanskih veslača nabavke dviju inzulinskih pumpica za djecu dijabetičare umjesto vatrometa.

                                                                                              Marijana Šundov