KLIS: Održano savjetovanje načelnika općina s područja Splitsko-dalmatinske županije


Na Klisu je održano savjetovanje načelnika općina iz Splitsko-dalmatinske županije, u organizaciji Jakova Vetme, načelnika Općine Klis i člana Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina. U dvosatnom razgovoru nazočni načelnici iznijeli su svoje viđenje o aktualnim problemima.

Župan Blaženko Boban izjavio je kako ga raduje što su se načelnici općina sastali i razgovarali o temama koje su od velikoga značaja za lokalnu zajednicu. “Uvijek ću podržavati ovakve sastanke i zajedničku raspravu o onim temama u lokalnim sredinama koje najbolje mogu razumjeti oni koji svoju općinu žive 24 sata dnevno, a to su načelnici. Smatram kako se koordiniranim nastupom i razmjenom mišljenja može doći do kvalitetnih rješenja, na dobrobit građana. Zahvaljujem i Jakovu Vetmi na organizaciji ovoga događaja”, izjavio je Boban.

“Načelnike općina u našoj županiji zanima rješavanje sličnih problema koje imamo, a sve kako bismo svojim stanovnicima osigurali bolje životne uvjete. Raspravljali smo o sufinanciranju predškolskog odgoja i javnog prijevoza te o imovinsko pravnim poteškoćama na koje nailazimo pri realizaciji projekata.

Hvala Hrvatskoj zajednici općina koja nas okuplja, a želja nam je ovakve sastanke održavati češće i zajedničkim naporima rješavati probleme. Hvala i županu koji nam daje podršku u svemu tome”, izjavio je načelnik Općine Klis i član Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina Jakov Vetma.