Ministrica Nataša Tramišak u Splitu potpisala dva ugovora ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak danas je s Turističko-ugostiteljskom i Obrtno tehničkom školom potpisala dva ugovora ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna, od čega je 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Riječ je o dva ugovora ukupne vrijednosti 129,85 milijuna kuna:,,Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Turističko - ugostiteljske škole, Split'' s korisnikom Turističko-ugostiteljska škola Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 97.584.711,00 kuna, od toga bespovratnih sredstava u iznosu 30.000.000,00 kuna.  Drugi ugovor je potpisan s Obrtnom tehničkom školom a odnosi se na ,,Razvojni centar za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije''. Ukupna vrijednost projekta iznosi 32.268.655,50, od toga bespovratnih sredstava 30.000.000,00 kuna.  

Ministrica Tramišak je kazala - Ove dvije škole koje broje preko 1320 učenika će zahvaljujući ovim projektima, uslijed primjene novih metoda učenja temeljenih na radu, povećati razinu stručnih kompetencija svojih učenika, zbog čega će biti konkurentniji na tržištu rada - te je naglasila: - Projekt Upostava infrastrukture RCK Turističko - ugostiteljske škole Spilt je najveći projekt unutar Poziva.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je kako je u lipnju potpisan prvi dio ugovora za ove projekte, a potpisivanje novih ugovora u cijelosti je dovršetak dvaju projekata u financijskom smislu, čija je ukupna vrijednost 265 milijuna kuna.

Projekt Turističko-ugostiteljske škole je usmjeren na uspostavu infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti kojom će se omogućiti da steknu potrebne prostorno-tehničke uvjete za adekvatno obavljanje svih aktivnosti i djelatnosti kao regionalni centar kompetentnosti za područje turizma i ugostiteljstva u sljedećih pet godina.

- U lipnju smo potpisali prvi dio od 74,3 milijuna kuna za unapređenje ljudskih potencijala, a ovaj drugi dio koji smo sada potpisali je za dio infrastrukture nove škole, smještajnog kapaciteta te dva restorana. Ukupna vrijednost našeg projekta je oko 170 milijuna kuna i riječ je o najvećem projektu od svih 25 škola u Hrvatskoj, objasnio je Ivo Bilić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole.

Uz pomoć ovih sredstava Obrtna tehnička škola će steći sve potrebne prostorno-tehničke uvjete za adekvatno obavljanje svih aktivnosti i djelatnosti kao regionalni centar kompetentnosti za područje elektrotehnike i računalstva u sljedećih pet godina.

- Kroz potpisivanje ovog ugovora naša škola će dobiti više od 70 milijuna kuna za regionalni centar kompetencija u elektrotehnici i računarstvu. Ovo je jedna velika prilika ne samo za unapređenje škole već i znanja naših učenika kako bi ih što je moguće bolje pripremili za rad, za kraj je kazao Milivoj Kalebić, ravnatelj Obrtno tehničke škole