Obilazak radova na Centru za posjetitelje u Dugopolju

Prije sedam godina krenulo se u projekt izgradnje posjetiteljskog centra na Podima u Dugopolju. Projekt je dio ukupnog projekta Skriveni habitati iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 34.548.820 kuna. Sredstva su najvećim dijelom (19.475.720 kuna) upravo iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ostatak sredstava je iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije. Izvođač radova je tvrtka Deltron, a na gradilištu je župana dočekao načelnik općine Dugopolje Perica Bosančić i Petar Reić, koji vrši nadzor projekta. Radovi bi trebali biti završeni tijekom sljedeće godine, a potpuno opremljen Centar bi za posjetitelje mogao biti otvoren do jeseni 2022. godine.

-Iskreno, kada sam se prvi put susreo s problemima koje smo tada imali na ovom projektu, nisam bio baš optimističan, ali evo danas mogu izraziti zadovoljstvo viđenim - kazao je župan te pohvalio prvog voditelja Projekta, njegova sadašnjeg zamjenika Stipu Čogelju, sadašnju voditeljicu Projekta, pročelnicu U.O. za pomorstvo i turizam Mateu Dorčić i ravnatelja županijske javne ustanove "More i Krš", Domagoja Lažetu. Svi oni su danas bili na gradilištu, u pratnji župana.

Načelnik Perica Bosančić je zadovoljan dinamikom radova: - Zahvaljujem Županiji na kontinuiranoj pomoći, ne samo na ovom projektu, kao i izvođaču koji izvrsnom dinamikom izvodi građevinske radove, nakon kojih slijedi uređenje okoliša i nabava vrijedne informatičke i druge opreme u objektu. Općina Dugopolje sudjeluje u ovom projektu i sa izgradnjom edukacijske staze sjeverne strane Mosora i jedne multifunkcionalne dvorane unutar stadiona koja će služiti u turističke svrhe. Očekujemo da ovaj objekt i sve drugo planirano unutar projekta bude u funkciji do konca rujna iduće godine.

Projekt "Skriveni habitati" se provodi u sklopu poziva „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ . Provodi u suradnji s ukupno sedam partnera;  Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije More i Krš, Općina Dugopolje, Grad Kaštela, Grad Split, Turistička zajednica Općine Dugopolja, Turistička zajednica Grada Kaštela i Turistička zajednica Grada Splita.