Održana 67. sjednica Županijskog poglavarstva

Županijsko poglavarstvo je uz nazočnost članova Općinskog vijeća Lećevica, te načelnika Općine Lećevica i direktora Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. za gospodarenje otpadom Ante Barana, prihvatilo usmenu informaciju u svezi realizacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom Lećevica.

Članovi poglavarstva prihvatili su Odluke o dodjeli stipendija najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola te Odluku o dodjeli jednokratne nagrade mentorima najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije. Pravo na stipendiju ostvaruju učenici koji na državnim natjecanjima osvoje 1., 2. i 3. mjesto iz predmeta: hrvatski jezik, strani jezici, klasični jezici matematika, fizika, kemija, biologija, geografija, povijest, računarstvo, te logika i filozofija. Županijsko poglavarstvo prihvatilo Odluke o raspodjeli sredstava proračuna za 2008. godinu namijenjenih socijalnoj skrbi, Odluku o donošenju programa sanacije nelegalnih odlagališta na području Splitsko-dalmatinske županije i Odluku o raspodjeli dijela sredstava Županijskog proračuna za 2008. godinu namijenjenih Agenciji za razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Članovi Poglavarstva prihvatili su i proslijedili Županijskoj skupštini na raspravu Prijedlog odluke o pokretanju postupka javnog natječaja za davanja koncesije za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina na dijelu Splitsko-dalmatinske županije: Gradovi Split (naselja Kamen, Split, Stobreč i Žrnovnica), Solin, Kaštela i Trogir (naselja Trogir, Plano i Divulje) i dijelovi Općina Sugopolje, Klis i Seget (naselja Dugopolje, Klis, Seget Donji i Vranjica).

                                                                Ana-Marija Škorić