Održano 5. Državno natjecanje vatrogasaca RH

U sjajnom natjecateljskom ozračju profesionalni i dobrovoljni vatrogasci su odmjerili svoju spretnost, brzinu i snagu. Na natjecanju u kategoriji do 30 godina najboljom proglašena je profesionalna Javna vatrogasna postrojba iz Čazme, a u kategoriji iznad 30 godina profesionalna Javna vatrogasna postrojba iz Čakovca.

Na natjecanju je sudjelovalo 2250 vatrogasaca u 208 ekipa iz svih krajeva Hrvatske. Nagrade su dobili i pobjednici u dragovoljnim vatrogasnim postrojbama, i to u kategoriji muškaraca do 30 godina DVD Paukovec te u kategoriji žena DVD Jalševec Breški. U kategoriji iznad 30 godina najbolja dragovoljna muška ekipa je DVD Mladost iz Kaštel Sućurca, a ženska DVD iz Biškupca.

Svi pobjednici na natjecanju hrvatskih vatrogasaca predstavljati će Republiku Hrvatsku slijedeće godine na Vatrogasnoj olimpijadi što će se održati u Ostravici u Češkoj.

Proglašenje pobjednika i 5. državno natjecanje hrvatskih vatrogasaca uveličali su Ante Sanader predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i župan Splitsko-dalmatinske županije, Damir Trut ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Mladen Jurin-glavni vatrogasni zapovjednik, Walter Egger predsjednik CTIF-a (Međunarodne vatrogasne organizacije), admiral Ante Urlić zapovjednik HRM-a, Anđelka Vuković zamjenica župana Splitsko-dalmatinske županije, Božidar Čapalija dogradonačelnik Grada Splita, Ante Gudelj zamjenik načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Željko Popović i Slavko Gauš načelnik i zamjenik načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice, Dino Kozlevac i Mijo Brlečić dopredsjednici HVZ-a, Teodor Fricki počasni predsjednik HVZ-a, brojni predsjednici i županijski vatrogasni zapovjednici, te drugi uzvanici i gosti.

Domaćin sjajno organiziranog natjecanja bila je Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije.