OMIŠ: Most preko Cetine postaje stvarnost

Most preko Cetine trebao bi se spojiti do kraja ove godine, potvrdio je to prilikom posjeta Omišu ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. "U drugom ili trećem mjesecu sljedeće godine završit će se cijela dionica, čija je duljina oko tri i pol kilometra. S obzirom na to da će se cijeli projekt multimodalne platforme, čiji je dio i ova dionica, financirati i u sljedećoj financijskoj perspektivi Europske unije, do kraja godine bi trebao izići natječaj za nastavak ove ceste prema Dugom Ratu", izjavio je Butković.

Župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo najavom raspisivanja natječaja za fazu od Omiša do Dugog Rata. "Već je raspisan natječaj za rampu Mravince TTTS i to me jako veseli. U dinamici poslova sve se odvija onako kako treba da bi do konca 2025. u cijelosti bila gotova ova toliko iščekivana prometnica", izjavio je župan.

Danas se na mostu preko rijeke Cetine montirao jedan dio rasponske konstrukcije. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić navodi kako se radi o iznimno zahtjevnom poslu. "Dionica koju sada radimo je 1,1 kilometar i rade se dva tunela i most preko rijeke Cetine. Vrijednost radova je oko 180 milijuna kuna", naveo je Škorić.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović istaknuo je brojne koristi koje će Omiš imati izgradnjom ove ceste. "Sigurno da će završetak dijela ovoga projekta pomoći rješavanju ovih gužvi koje viđamo tijekom ljeta. Veseli me što sve ide po planu", izjavio je Tomasović.