Potpisan Sporazum o razumijevanju između Regije Veneto i Splitsko-dalmatinske županije

Nastavno na dosadašnju komunikaciju s predstavnicima regije Veneto, a vezano za inicijativu predsjednika regije g. Luca Zaia-e o budućoj suradnji i potpisivanjem Sporazuma o razumijevanju prijateljstva i suradnje sa Splitsko-dalmatinskom županijom, župan Blaženko Boban, je u ponedjeljak (22. ožujka) potpisao Sporazum o razumijevanju..

Nakon iščekivanja razvoja situacije s COVID-19 virusom i nemogućnošću slobodnog kretanja, kako na lokalnom nivou, tako i na međunarodnom, hrvatska i talijanska strana usuglasile su se da Sporazum potpišu odvojeno, bez prisutnosti druge strane. Sporazum je nakon današnjeg potpisivanja od strane župana Blaženka Bobana, poslan u Venciju (regija Veneto) gdje će predsjednik regije Veneto isti nakon potpisa poslati u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Unatoč problematici odvojenog potpisivanja Sporazuma, želja s obje strane Jadrana je da usprkos svim problemima i otežanoj komunikaciji, napravimo sve što je u našoj moći da poboljšamo zajedničku buduću suradnju, boreći se za zajedničke ciljeve.

Sporazum o razumijevanju između Splitsko-dalmatinske županije i regije Veneto je novi početak zajedničke buduće suradnje.